Violeta Alexandru: Voi pleca personal în Germania ca să verific în teren condițiile de muncă pentru români

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, anună că va pleca personal în Germania ca să verifice în teren condițiile de muncă pentru români. Ea precizează că nu pleacă de la premisa că angajatorii germani sunt iresponsabili, dar că dorește să se implice în promovarea unei dezbateri europene pentru a găsi soluții, astfel încât să existe o corespondență clară între măsurile de protecție socială și de siguranță la locul de muncă.

„Voi pleca personal în Germania. Simt nevoia să verific și în teren condițiile de muncă și să discut cu românii. Nu plec de la premiza că angajatorii germani sunt iresponsabili, după cum nu îi tratez așa nici pe angajatorii din țară, despre care PSD ar spune că sunt niște infractori. Așa cum am spus tuturor omologilor mei din țările membre UE în care avem comunități de români, mă voi implica în promovarea unei dezbateri europene orientate spre găsirea de soluții pentru ca indiferent unde lucrează un cetățean european, în spațiul european, să existe o corespondență clară între măsurile de protecție socială și de siguranță la locul de muncă. Sunt foarte activă în comunicarea cu Miniștrii Muncii din UE în această perioadă, din respect pentru munca cinstită a fiecărui român”, a anunțat Violeta Alexandru într-o postare pe pagina sa de Facebook după ce a fost audiată în comisiile parlamentare pe tema situației lucrătorilor români din străinătate.

„3 ore și jumătate în audiere la comisiile parlamentare dominate de PSD. Un PSD odihnit și agresiv. Subiectul: activitatea Ministerului Muncii în legătură cu plecarea românilor să muncească în străinătate în activități sezoniere. Întrebările nu au vizat doar MMPS, dar am răspuns la toate. Pentru PSD, toți angajatorii sunt din principiu niște infractori. Pentru mine, angajatorii oferă locuri de muncă, iar cei care încalcă legea trebuie verificați și sancționați, dacă este cazul. Pentru PSD, statul trebuie să îngrădească dreptul românilor de a munci. Pentru mine, românii nu trebuie împiedicați să muncească, asigurându-li-se toate condițiile legale, inclusiv condiții de protecție în această perioadă de pandemie. Pentru PSD, românii nu sunt capabili să își citească contractele. Pentru mine, românii sunt capabili, iar celor care au nevoie de sprijin, statul român trebuie să le ofere sprijin gratuit, la cererea acestora. Pentru PSD, românii trebuie forțati să rămână în țară la muncă. Pentru mine, românii trebuie să aibă posibilitatea să aleagă unde doresc să muncească în cadrul UE, iar Statul Român trebuie să dezvolte oferte atractive pentru locurile de muncă din România, astfel încât ei să aibă alternativă și, în final, să opteze liber”, a precizat ministrul. ….https://www.g4media.ro/violeta-alexandru-voi-pleca-personal-in-germania-ca-sa-verific-in-teren-conditiile-de-munca-pentru-romani.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ