3.9 C
Vaslui
05-dec.-2021

Virusul ucigaș: 14 decese la ATI Bârlad! (FOTO, DOCUMENT)

ÎNGRIJORĂTOR… Județul Vaslui a atins o rată a incidenței cumulative de 5,73 la mia de locuitori, cu 3001 cazuri noi în 14 zile și 221 de cazuri pozitivate în ultimele 24 de ore!

GRAV… La ATI Reanimare la spitalul bârlădean s-au înregistrat 14 decese, ale unor persoane cu vârste cuprinse între 53 și 95 de ani, în doar 24 de ore.. Toți nevaccinați! În doar o săptămână, victimele variantei Delta a coronavirusului care ne bântuie, au ajuns la aproape 100 de persoane, îndoliind tot atâtea familii. Peste 99 % dintre cei decedați erau nevaccinați. Medicii din spitalul bârlădean sunt copleșiți fizic și psihic de ceea ce se întâmplă. “Pentru cei nevaccinați, evoluția este foarte gravă. Suntem copleșiți, psihic suntem terminați cu toții de ceea ce vedem acum. Dacă îi auziți cum cer ajutor și cum se roagă de noi să-i salvăm, vi s-ar rupe sufletul! Noi, medicii, nu mai avem cuvinte și nici lacrimi! Facem tot ce este omenește posibil, însă din păcate, la cei nevaccinați și cu comorbidități, nu avem soluții! Vaccinați-vă, oameni buni!”, este îndemnul mai multor medici din spitalul Bârlad, suport Covid-19. Județul Vaslui a atins o rată a incidenței cumulative de 5,73 la mia de locuitori, cu 3001 cazuri noi în 14 zile și  221 de cazuri pozitivate în ultimele 24 de ore!  Toate cele 86 de UAT-uri (3 municipii, două orașe și 81 de comune) au cazuri de covid, care cresc de la o zi la alta!

Bilanțul complet al cazurilor de Covid-19, până pe 18 octombrie, inclusiv, ne arată că în județ numărul bolnavilor este tot într-o creștere alarmantă. Atât cazurile de infectare, cât și rata incidenței cumulative la 1000 de locuitori au crescut îngrijorător! Toate cele 86 de UAT-uri care formează județul Vaslui au cazuri de Covid, astfel că tot județul este afectat de varianta Delta a noului coronavirus, care este extrem de agresivă, fiind în zona roșie.  Pe 18 octombrie s-a înregistrat un record de 3001 de cazuri noi depistate în 14 zile, iar 221 sunt depistate doar în ultimele 24 de ore, rata incidenței cumulative în județul Vaslui ajungând la 5,73/1000 de locuitori. La ATI Reanimare, pentru pacienții Covid-19, nu mai sunt paturi libere în tot județul.

Situația epidemiologică la nivelul județului Vaslui până pe 18 octombrie inclusiv, conform informațiilor oferite de Direcția de Sănătate Publică Vaslui, se prezintă astfel: 14 decese între 53 – 95 de ani, toate pe 18 octombrie, 345 de persoane internate în Spitalul Bârlad în momentul de față, dintre care 324 pe secții și 21 în ATI, 165 de persoane internate în Spitalul Vaslui – 157 pe secții și 8 în ATI și 2.491 de persoane pozitive la domiciliu. Comuna Viișoara a ajuns la o rată a incidenței de 11,26 la mia de locuitori pe 18 octombrie și Municipiul Bârlad la 10,47 la mia de locuitori. De asemenea, peste 7,5 la rata incidenței cumulative Covid-19/1000 de locuitori se mai află încă 4 UAT-uri: Fălciu – 9,20 la mia de locuitori, Cozmești – 9,13, Tanacu (8,82 la mia de locuitori), și Muntenii de Jos cu 8,12 la mia de locuitori.  Prin Hotărârea nr. 66, privind adoptarea măsurilor de protejare a populației împotriva răspândirii infecției cu COVID-19 pe teritoriul județului Vaslui, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Vaslui, întrunit în ședința extraordinară din data de 15 octombrie,  a stabilit mai multe restricții pentru 6 UAT-uri care depășesc rata incidenței de 7,5 la mia de locuitori.

În cadrul Campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, desfășurată la nivelul județului Vaslui, conform datelor centralizate, până în prezent au fost deja utilizate pentru imunizarea cetățenilor din județ 75477 doze pentru prima administrare, 59760 pentru doza 2 și 6084 pentru doza 3. Cele mai multe vaccinări au fost la Doza 1, un lucru extrem  de îmbucurător!  În data de 15 și pe 16 octombrie au fost vaccinate 1696 persoane, iar pe 17 octombrie s-au vaccinat: cu  Doza 1 – 373, Doza 2 (rapelul) – 47 și cu  D3- 243 de persoane.  Menționăm că în cele trei zile analizate (15,16,17 octombrie), cele mai multe persoane au primit doza 1 de vaccinare (1105).  „Vaccinarea cu un vaccin anti-COVID-19, împreună cu metodele deja știute (purtarea măștilor, distanțarea fizică, spălarea mâinilor) oferă persoanei protecție împotriva infectării, îmbolnăvirii sau transmiterii virusului. Direcția de Sănătate Publică Vaslui susține și recomandă vaccinarea. Încurajăm populația să se imunizeze prin vaccinare, astfel încât vom limita răspândirea COVID -19”, a precizat Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui.

Ajutor extraordinar din Italia pentru spitalele din Bârlad și Vaslui

Spitalul Municipal de Urgență “Elena Beldiman” a intrat pe 17 octombrie în posesia a 30 de fiole de anticorpi monoclonali, donate săptămâna aceasta de Italia,  obținând astfel o șansă la recuperare pentru pacienții care ar putea dezvolta forme severe din cauza COVID-19. De asemenea, 10 fiole de anticorpi monoclonali au ajuns și la Spitalul Județean de Urgență din Vaslui.  Anticorpii monoclonali sunt proteine produse în laborator care imită capacitatea sistemului imunitar de a combate noul coronavirus. Aceștia se fixează de proteina virală de suprafață (Spike) și blochează astfel capacitatea virusului de a se fixa de celulele umane. Dozele vor fi folosite doar pentru tratamentul cazurilor medii și severe.  De asemenea, de la DSU toate spitalele din județ au intrat în posesia mai multor dispozitive de oxigenoterapie ce au un sistem de umidificare cu flux ridicat de aer (2– 60 litri/min) 10 la SJU Vaslui și 5 la spitalul din Bârlad, ventilatoare non-invazive (concepute pentru a asigura o ventilație personalizată ce susține starea respiratorie a pacienților) – 6 la spitalul din Vaslui, 7 la spitalul din Bârlad și 3 la spitalul din Huși, precum și echipamente de protecție la toate spitalele. Toate acestea au fost primite de la D S.U.

Măsuri luate pentru localitățile cu rata incidenței peste 7,5 la mia de locuitori

Vă reamintim că, la Vaslui, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență  a emis Hotărârea nr.66/15.10.2021, în care a stabilit măsurile pentru localitățile din județul Vaslui, în care rata incidenței cumulative a COVID-19, în ultimele 14 zile, depășește 7,5 %o de locuitori, începând cu data de 16 octombrie 2021, ora 00:00 și până la data de 29 octombrie 2021, ora 24:00. Iată care sunt cele mai importante: interzicerea circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 20.00 – 5.00 cu câteva excepții care privesc persoanele vaccinate și persoanele care au trecut prin boală, dar nu mai mult de 180 de zile; purtarea obligatorie a măștii în aer liber și în spații închise, magazinele se închid la orelele 18.00, se interzic nunțile, botezurile, petreceri aniversare etc.

Ultimele Știri
Reclamăspot_img
Reclamăspot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img

8 COMENTARII

  1. Ne plac oamenii moderni care cred in vaccinuri… ca deh, ca sa stii ca esti prost tre sa-ti mearga putin mintea.

    • Nu sunt oameni moderni, sunt oameni care nu vor sa moara
      In functie de educație pe fiecare cum l-a dus mintea, indienii au fost dispuși sa pape pana si bălegar si urină de vacă, credincioșii pupături de cadavre , necredincioșii vaccin, vedem cine scapă 🙂

    • @Veniti sa va imunizam ….tragedia lumii noastre este ca oamenii destepti au indoieli in timp ce prostii au numai certitudini. Vad ca tu esti foarte convins de ceea ce postezi in fiecare zi.

    • Acum ca ATI e plin și nu mai sunt locuri aveți o mare bafta sa va demonstrați teoria ca acasă e bine, nu exista nici un virus, testele sunt false, si spitalele omoară oamenii:))

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here