Visul unui Teatru de Vara

RUINE… Teatrul de Varã amplasat în incinta parcului cu acelasi nume, este singurul de acest gen din Vaslui, însã, iubitorii de muzicã si spectacole în aer liber nu se mai pot bucura de mult timp, de astfel de evenimente. Teatrul de Varã se aflã, astãzi, într-o stare deplorabilã, iar promisiunile autoritãtilor de a moderniza acest obiectiv cultural sunt doar promisiuni…

Aproape de centrul orasului, lângã bazar, înconjuratã de copaci, se aflã o clãdire, aproape dãrâmatã, împrejmuitã de un gard, care, parcã ascunde nepãsarea oamenilor si a oficialitatilor. E vorba de Teatrul de Varã, o clãdire ce era, odatã, punct de reper pentru vasluieni. Între timp Teatrul de Varã nu a beneficiat de niciun fel de investitii în reparatia s-au reabilitarea sa, astfel, odatã cu trecerea timpului, nu s-au mai putut organiza evenimente specifice destinatiei sale, din cauza degradãrii avansate. Dupã ce lucrãrile au fost amânate ani in sir la Teatrul de Varã, Primaria Vaslui si-a adus aminte de acestã clãdire si a promis cã acest “obiectiv prioritar“ va fi modernizat în anul 2009. Chiar dacã se aflã în programul de dezvoltare economicã si socialã a municipiului Vaslui, Teatrul de Varã continuã sã se afle într-o stare jalnicã.

Festival de Rock

În 1997 si 1998, la Teatrul de Varã a fost organizat Festivalul Rock-Chance, al doilea de acest gen din tarã, în acea perioadã. Adrian Chimu, unul dintre iubitorii acestui gen de muzicã îsi aduce aminte cu plãcere de acele vremuri. “Întotdeauna cãnd trec pe aici, îmi aduc aminte de anii când eram la liceu si am prins Balul Prim-al Verii si Rock-Chance, care se organiza la Teatrul de Varã. Veneau foarte multi oameni din alte orase, era un eveniment destul de important. Acum se aflã într-o stare deplorabilã si nimeni nu vrea sã facã nimic, pentru a remedia aceastã problemã“, a declarat Adrian Chimu.

La Bacãu, Teatrul de Varã a fost redeschis

La sfârsitul lunii trecute, la Bacãu, Teatrul de Varã a fost redat circuitului si patrimoniului cultural bãcãuan, dupã ce mai multi ani nu a fost decât o ruinã. Bãcãuanii se vor bucura de o constructie unicat, ce a fost inauguratã de douã personalitãti ale culturii romãnesti, actorul Claudiu Bleont si artistul Ducu Bertzi.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ