spot_imgspot_img
spot_img
0.1 C
Vaslui
07-dec.-2023

„Vor sã mã omoare!”

- Advertisement -

Primarul din Gherghesti amenintat cu cutitul

CONFLICT Scandalul din comuna Gherghesti pare sã nu se mai sfârseascã. În urmã cu câteva zile, primarul Nicolae Nixon Ibãnescu, consilierul acestuia si femeia de serviciu au trãit o experientã greu de uitat. Conform declaratiilor acestora, un individ aflat în stare de ebrietate i-a atacat cu un cutit la iesirea din Primãrie. Agresorul a asteptat afarã pret de câteva ceasuri ca primarul sã pãrãseascã institutia. Edilul, simtindu-se sechestrat înãuntru, a sunat în mai multe rânduri la Politie. Având treburi urgente, acesta a reusit sã se urce în masina personalã, însã nu acelasi noroc l-au avut consilierul si femeia de serviciu. Mioara Timofte, consilierul personal al primarului, a declarat cã a fost agresatã si trasã de haine înainte de a urca în autoturism, însã femeia de serviciu, de spaimã, a rãmas încremenitã în mijlocul drumului. Individul s-a nãpustit asupra acesteia din urmã cu cutitul, însã a fost oprit la timp de câtiva consãteni, înainte de a se produce o adevãratã tragedie. Agresorul este Sergiu Curcã, cunostintã veche a primarului Nicolae Nixon Ibãnescu din campania electoralã, când s-au urmãrit prin comunã cu masinile mai ceva ca în filme. Întâmplarea l-a determinat pe edilul comunei Gherghesti sã poarte iarãsi asupra sa pistolul cu bile, considerând cã „amicii” fostului primar Mihai Stoica sunt decisi sã-l omoare.

Zilele trecute, un nou scandal a aprins spiritele în comuna Gherghesti. Primarul Nicolae Nixon Ibãnescu considerã cã situatia a ajuns într-un punct critic dacã ziua în amiaza mare atât el, cât si alti angajati ai Primãriei, sunt atacati cu cutitul în stradã. De asemenea, acesta considerã cã în spatele tuturor scandalurilor este implicat fostul primar al comunei, Mihai Stoica, în prezent director al scolii. „Sergiu Curcã a venit la Primãrie pus pe scandal. Mirosea de departe a alcool si îsi tinea mâinile în buzunar. Abia mai târziu am aflat de ce. Avea ascuns un cutit si voia cu sigurantã sã-l atace pe primar. Am încercat sã stau de vorbã cu el dar n-a fost chip. M-a întrebat de ce vorbesc în numele edilului dacã nu am fost validatã ca si consilier local, însã individul confundã functia de consilier personal cu cea de consilier local. La un moment dat, a iesit afarã si a stat în fata clãdirii aproape trei ore, asteptând ca primarul sã iasã afarã. Striga întruna sã iasã primarul sã se batã bãrbãteste si-l ameninta în toate chipurile. Domnul primar a sunat la Politie de câteva ori însã individul tot acolo a rãmas, cu mâinile în buzunar. Dupã o vreme a trebuit sã plecãm de la Primãrie pentru cã aveam unele treburi de rezolvat. Chiar si domnul Nicolae Nixon Ibãnescu a spus cã trebuie sã plecãm cumva cã ãsta vrea sã ne omoare. Am fugit împreunã cu el si femeia de serviciu sã ne urcãm în masina primarului, însã doar el a reusit. Când am deschis portierele, m-a ajuns din spate si m-a tras cu putere de haine. Cu chiu cu vai am reusit sã intru în masinã, dar nu vã spun ce spaimã am tras. În schimb, de fricã, femeia de serviciu a rãmas paralizatã în mijlocul drumului. Atât i-a trebuit individului. S-a îndreptat spre ea si abia atunci am vãzut cutitul în mâna lui. Noroc de câtiva cetãteni care au vãzut ce se întâmplã si au sãrit imediat în ajutor. Cine stie ce se întâmpla dacã nu erau ei acolo. Primarul nu poate fi acuzat cã nu a încercat sã ne protejeze. Cu totii am crezut initial cã el este tinta. Am zis cã nu are treabã cu noi, dar era important ca primarul sã ajungã la masinã. Nu am avut de unde sã stim cã el, de supãrare cã l-a ratat pe primar, se va rãzbuna pe noi”, ne-a declarat Mioara Timofte, consilierul personal al primarului.

„Vor sã mã omoare, sã-l punã pe Stoica primar!”

Dupã aceastã întâmplare, primarul comunei Gherghesti, Nicolae Nixon Ibãnescu, este decis sã facã ceva pentru ca lucrurile sã revinã la normal. „Nu se mai poate asa. E un stres continuu si nu stiu cât mai fac fatã. Dacã nu se vor lua mãsuri în maxim 30 de zile atunci voi gãsi o modalitate de protest. De când sunt primar m-au amenintat cu moartea de sute de ori, au sãrit la bãtaie, mi-au lovit masina, au dat foc la casa preotului, iar mai nou mã atacã cu cutitul. El locuieste chiar în fata Primãriei si când a venit Politia le-a spus probabil cã stã în fata casei lui, cã are dreptul ãsta. De fapt, individul ne-a sechestrat în Primãrie sub amenintarea cutitului si am sunat la Politie de câteva ori. Politistii au venit, au dat mâna cu el si apoi au plecat. Iar noi am rãmas închisi acolo de fricã. Într-un final mi-am luat inima în dinti si am zis cã fug repede la masinã si plec în treburile mele. Au venit cu mine si douã angajate ale Primãriei, care voiau sã scape de Sergiu Curcã. Afarã a fost scandal mare, dar noroc cã erau de fatã câtiva cetãteni care l-au oprit. Am sunat iarãsi la 112 si a venit un echipaj de Politie tocmai de la Puiesti. Ãstia si-au fãcut treaba, fatã de cei de la noi din comunã. Sergiu Curcã e omul lui Mihai Stoica, fostul primar, care încearcã sã se rãzbune prin toate mijloacele. Cã imi face mie probleme ar fi una, dar sã se rãzbune pe oamenii din comunã cã nu l-au votat lãsându-le copiii repetenti asta nu o mai înteleg. Renuntasem sã mai port pistolul cu bile de o vreme dar îmi dau seama cã nu se mai poate. Am permis de port armã si, legal, am dreptul la autoapãrare. Este clar cã ãstia vor sã mã omoare, sã-l punã pe Mihai Stoica primar înapoi. Altfel nu-mi explic toate scandalurile astea din comunã si toate problemele pe care ni le creeazã. Sã ne lase sã ne facem treaba, cã el opt ani de zile nu a fãcut nimic pentru oameni”, a declarat negru de supãrare primarul comunei Gherghesti, Nicolae Nixon Ibãnescu.

Mai multe dosare penale pe numele lui Curcã

Agresorul, Sergiu Curcã, în vârstã de 42 de ani, nu este la primul scandal de acest gen. Împotriva sa, actualul primar Nicolae Nixon Ibãnescu a fãcut numeroase plângeri penale pentru amenintãri cu moartea si alte fapte. O ultimã ispravã a lui Curcã s-a consumat la o sedintã de Consiliu Local, când acesta a nãvãlit înãuntru sã-l batã pe primar. Curcã l-a urmãrit apoi cu masina si l-a tamponat. Politistii au deschis pe numele scandalagiului Sergiu Curcã dosar penal, pentru comiterea infractiunilor de refuz de recoltare de probe biologice, pentru cã s-a suit beat la volan si pentru ultraj contra autoritãtii. Individul este cunoscut însã si pentru alte fapte mult mai vechi. „Am înteles de la oamenii din comunã cã în anul 2004 l-a bãtut pe viceprimarul de atunci pânã aproape l-a omorât. A stat în spital 30 de zile, iar apoi a umblat o jumãtate de an pe la toate clinicile de specialitate pentru recuperare. Tot de la cetãteni am înteles cã a scãpat apoi basma curatã, fãrã sã se ia nicio mãsurã legalã împotriva lui. Sergiu Curcã este cunoscut ca o persoanã violentã în comunã si toti au o retinere când vine vorba despre el”, a mai precizat Mioara Timofte, consilierul personal al primarului comunei Gherghesti, Nicolae Nixon Ibãnescu. Pentru faptul cã a amenintat cu cutitul trei persoane, atât primarul Ibãnescu, cât si consilierul personal, au depus o plângere, înaintatã la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad. „Femeia, în vârstã de 39 de ani, a depus plângere, care a fost înaintatã la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad, întrucât partea vãtãmatã este functionar public”, a declarat Mihaela Straub, purtãtor de cuvânt în cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Vaslui. Plângerea primarului a fost depusã abia în cursul zilei de ieri.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.