5.4 C
Vaslui
07-dec.-2022

Vremea pe munte se strică dramatic. Sfaturi de neignorat de la Salvamont Neamţ

- Advertisement -

Serviciul Salvamont Neamţ a transmis câteva sfaturi de neignorat pentru cei care se încumetă, la acest sfârşit de săptămână, să urce în masiv. Salvatorii au precizat că „Muntele Ceahlău nu pleacă nicăieri“, referindu-se la luarea unor măsuri de precauţie, pentru că se anunţă vreme foarte rea.

Pe contul de Facebook al serviciului este  postată o informare meteo: „Începând de sâmbătă, în zona montană a judeţului Neamţ şi în special în masivul Ceahlău temperaturile vor deveni predominant negative şi va ninge viscolit. Toate traseele sunt deschise traficului turistic, dar pentru a evita situaţiile periculoase vă rugăm să ţineti cont de unele sfaturi“.

Salvamontiştii recomandă: să vă alegeţi traseul în funcţie de pregătirea fizică, plecaţi devreme pentru a evita să fiţi surprinşi de întuneric, să nu parcurgeţi trasee cu expunere mare în vânt şi să nu staţionaţi în culoarele de vânt, să folositi numai trasee marcate şi să folosiţi echipament de iarnă.

Alte sfaturi de neignorat sunt consumul mare de lichide, dar în nici un caz băuturi alcoolice, consultarea prognozelor meteo înainte de a pleca spre vârful masivului, la Toaca sau la cabana Dochia şi evitarea deplasărilor când instabilitatea atmosferică este mare, pe viscol şi vizibilitate redusă. „Muntele nu  pleacă nicăieri!“, se arată în avertizarea Salvamont Neamţ…https://adevarul.ro/stiri-locale/piatra-neamt/vremea-pe-munte-se-strica-dramatic-sfaturi-de-2221159.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.