24.4 C
Vaslui
28-iun.-2022

Vremea se schimbă total în weekend. Ninsori, frig și viscol în România!

Meteorologii ANM au anunțat prognoza meteo pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Aceștia ne anunță că, la sfârșit de săptămână, vremea se schimbă. Vom avea parte de temperaturi scăzute, vânt, ninsoare, dar și ploi pe teritoriul țării.

La sfârșitul acestei săptămâni, meteorlogii ne anunță că vom avea parte de temperaturi sub cele normale perioadei actuale în nordul, centrul și estul României. În zonele montane, ninsoarea și viscolul își fac apariția.

Vremea, vineri, 19 noiembrie

În această noapte, cerul va prezenta înnorări în cea mai mare parte a țării. Temporar va ploua slab pe arii relativ restrânse în nordul, centrul și estul țării și izolat în rest. Valorile termice diurne vor fi mai coborâte decât mediile multianuale specifice datei în nord-vest și centru, iar în restul teritoriului acestea vor caracteriza un regim normal. În jumătatea de nord a țării, cerul va fi mult mai noros, local va ploua. În restul zonelor înnorările vor fi temporare, iar ploile, slabe cantitativ, se vor semnala pe areale mici.

La munte local vor fi precipitații mixte, iar pe creste ninsori. Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze mari pe creste, iar pe arii restrânse și la intensități mai mici în centru, sud-vest, sud-est și nord-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 12 grade, iar cele minime între -1 și 7 grade. În zonele joase de relief pe alocuri va fi ceață.

În București, cerul va fi parțial noros, iar vântul va sufla în general slab. Noaptea când va crește probabilitatea ca trecător să plouă slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar cea minimă va fi de 4…6 grade.

Vremea, sâmbătă, 20 noiembrie

Sâmbătă, valorile termice diurne vor crește față de intervalul anterior, astfel că se vor situa peste mediile climatologice specifice lunii noimebrie, chiar cu mult în regiunile sudice și estice. Cerul va fi variabil, cu înnorări în vest, nord și centru, unde doar pe arii restrânse va ploua.

La munte, în zonele înalte, vor mai fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, iar în prima parte a intervalului și în nord-estul și sud-vestul țării. Maxima se va încadra, în general, între 7 și 15 grade, iar minima între 0 și 9 grade. Dimineața și noaptea, în zonele joase de relief, pe alocuri, va fi ceață.

În Capitală, bucureștenii vor avea parte de vreme predominant frumoasă la început de weekend, iar valorile termice diurne vor crește față de intervalul anterior, astfel că se vor situa peste mediile climatologice specifice perioadei. Temperatura maximă va fi de 15…16 grade, iar cea minimă de 2…4 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Se va semnala ceață, cu o probabilitate mai mare în timpul nopții.

Vreme, duminică, 21 noiembrie

Terminăm această săptămână cu vreme frumoasă și mai caldă decât cea obișnuită acestei perioade din an în majoritatea zonelor. Cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a zilei în nord-vestul țării. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe litoral. Temperaturile maxime vor fi între 7 și 14 grade, iar cele minime între -3 și 9 grade, cu valori mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei. Dimineața și noaptea în zonele joase de relief local va fi ceață, izolat persistentă și posibil asociată cu burniță.

Locuitorii din București, vor avea și ei parte de vreme frumoasă duminică cu valori termice diurne ușor peste mediile caracteristice perioadei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Maxima va fi de 12…13 grade, iar minima de 1…3 grade. Dimineața și noaptea se va semnala ceață. …https://www.capital.ro/vremea-se-schimba-total-in-weekend-ninsori-frig-si-viscol-in-romania.html

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here