Weekend cu muzicã clasicã: recital extraordinar al pianistei Elena Mãdãlina Busuioc

PREMIERÃ…Pianista Elena Mãdãlina Busuioc, nãscutã în Bârlad, vine pe 15 februarie sã concerteze pentru prima datã … acasã! Muzeul “Vasile Pârvan” vã propune spre auditie un recital de muzicã clasicã, primul din acest an, având drept protagonistã pe pianista care are profunde legãturi cu orasul nostru. Elena Mãdãlina Busuioc, profesor asociat la Universitatea de „Arte George Enescu” din Iasi, Facultatea de Interpretare, Compozitie si Studii Muzicale Teoretice, disciplinele Pian general, Acompaniament Canto/Dirijat orchestrã, va concerta sâmbãtã, 15 februarie, ora 11.00 la Pavilionul Expozitional „Marcel Guguianu”. Biletul de intrare la concert este 10 lei.

Renumita pianistã a urmat la Bârlad Scoala de muzicã si arte plastice „N.N.Tonitza. Mama sa, Georgeta Bichir, a fost cadru didactic la Scoala „Episcop Ioacov Antonovici”, iar tãtãl, prof. Constantin Bichir este unul dintre cei mai cunoscuti si iubiti profesori bârlãdeni. A urmat apoi studiile muzicale la Iasi. Artista a avut si are o activitate interpretativã intensã, dovadã stau numeroasele recitaluri desfãsurate în numeroase locatii din tarã, cum ar fi cele de la Conservatorul George Enescu, Iasi, Filarmonica de Stat  Botosani, Muzeul de Artã Piatra Neamt, Filarmonica Moldova Iasi, Universitatea de Arte George Enescu Iasi, Biblioteca Centralã Universitarã Mihai Eminescu Iasi, Universitatea de Arte Ciprian Porumbescu Bucuresti, Academia de Arte George Enescu Iasi, Opera Nationalã Românã Iasi, Studioul TVR Iasi, Palatul Culturii Iasi etc. Desfãsoarã o activitate didacticã intensã obtinând inclusiv titlul de doctor cu teza „Miniatura pianisticã în creatia lui Robert Schumann, Stil si interpretare”. De asemenea, organizeazã si coordoneazã recitaluri cu studentii clasei de Canto si Specializare Pian.

Pentru întâlnirea cu publicul bârlãdean, artista ne propune un program extrem de frumos cu lucrãri de Robert Schumann, respectiv „Fantasie în Do major, op. 17″ si „Hunoreske în Si bemol major, op. 20.” Recitalul va fi prezentat de prof. univ. dr. Laura Vasiliu. Spectacolul va avea loc sâmbãtã, 15 februarie, ora 11.00 la Pavilionul Expozitional „Marcel Guguianu”. Recitalul este organizat de dr. Mircea Mamalaucã, directorul Muzeului „Vasiule Pârvan” din Bârlad.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ