23.2 C
Vaslui
18-aug.-2022

WikiLeaks: Franţa este campioana Europei la spionaj industrial

- Advertisement -

Ziarul norvegian Aftenposten, care citează documente WikiLeaks, scrie că spionajul industrial al Franţei este mai activ chiar decât cel al Chinei.

Spionajul francez este atât de extins încât pagubele pe care le provoacă pentru economia germană, în totalitatea lor, sunt mai importante decât pagubele provocate de China sau de Rusia„, potrivit unei note a ambasadei SUA la Berlin.

Ziarul norvegian Aftenposten, care a obţinut printr-o modalitate necunoscută, în decembrie 2010, cele 250.000 de documente diplomatice ale WikiLeaks, reproduce, în limba norvegiană, aprecierile în acest sens ale patronului unui grup german citat de o notă a ambasadei.

„Franţa este Imperiul Răului în ceea ce priveşte furtul de tehnologii, iar Germania ştie acest lucru„, ar fi declarat, în octombrie 2009, Berry Smutny, directorul general al micului fabricant german de sateliţi OHB Technology, scrie Aftenposten, citat de AFP.

OHB Technology a devenit cunoscut publicului larg în ianuarie 2010, câştigând în detrimentul Astrium, filială a gigantului EADS, un contract pentru construirea mai multor sateliţi destinaţi programului de navigaţie Galileo, viitorul „GPS” european.

Luni, Aftenposten scrisese deja despre o concurenţă franco-germană în domeniul sateliţilor spioni. Potrivit notelor obţinute de WikiLeaks, Germania căuta să dezvolte, cu ajutorul SUA, propriul program de sateliţi de observaţie optică (HiROS) în ciuda obiecţiilor Franţei, care conduce eforturile europene în domeniu cu sateliţii Hélios.

realitatea.net

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.