Wizrom Software și World Vision România, alături de copiii din mediul rural: au donat 100 de tablete cu internet

DONAȚII… Wizrom Software, o companie IT din țară, donează la final de an peste 20.000 de euro către Fondul de urgență pentru copiii din mediul rural din Vaslui deschis de Fundația World Vision România.Banii vor fi folosiți pentru achiziționarea a peste 100 de tablete cu Internet pentru elevii dintr-un sat din județ și a trei table inteligente pentru școala din sat, table ce vor putea fi folosite și în perioada de pandemie, pentru predarea online. „Anul 2020 a fost un an cu lecții grele, dar valoroase. Alături de partenerii și clienții noștri, am învățat adevărata putere a drumului parcurs împreună la bine și la greu. La final de an, suntem bucuroși să onorăm această lecție importantă alăturându-ne World Vision în a crea un nou drum către un viitor mai bun pentru 100 de elevi, susținându-i în a putea continua să învețe chiar și cât timp școlile rămân fizic închise”, a declarat Adrian Bodomoiu, director general Wizrom Software.

Într-un an extrem de dificil pentru educație, concluzia este clară: școala online nu a fost posibilă pentru toți copiii în România offline. Conform datelor World Vision România, în primele luni ale pandemiei, peste 40% dintre elevi nu au participat la ore online, unul dintre principalele motive fiind lipsa dispozitivelor tehnologice. Mai mult, în țara în care educația este gratuită, datele din Raportul de Bunăstare al copilului din mediul rural 2020 arată că peste jumătate dintre elevii care abandonează școala după clasa a VIII-a o fac pentru că familia nu își permite costul școlii, iar 21% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani nu sunt la liceu, jumătate dintre aceștia lucrând cu ziua.  În 80% dintre gospodării, copiii și tinerii de toate vârstele, de la grădiniță la liceu, lucrează acasă făcând curățenie, îngrijind animalele sau având grijă de alți membri ai gospodăriei, trei sferturi dintre ei timp de 1-2 ore pe zi. Același timp este alocat temelor de către 58% dintre copiii și tinerii chestionați. “A fost un an extrem de greu pentru elevi, iar pentru elevii fără posibilități din mediul rural a fost din păcate cu adevărat un an trist. De altfel, 1 din 5 copii din mediul rural ne-a spus că nu este niciodată sau nu este întotdeauna fericit. Sunt foarte mulți copii din satele românești care încă așteaptă să poată să continue să învețe. Li s-au făcut promisiuni, s-au regăsit printre statistici, dar școala online a rămas pentru ei în continuare o utopie. Trebuie să acordăm educației locul pe care îl merită printre prioritățile noastre ca țară, este o investiție pe termen lung vitală pentru copii. De aceea, ne bucurăm enorm că avem parteneri precum Wizrom Software, care au înțeles importanța educației și aleg să investească în copiii din programele noastre. În numele copiilor, vă mulțumim!”, a declarat Mihaela Nabăr, director executiv World Vision România.

 

Despre World Vision România

 

World Vision România este o organizație creștină, care desfașoară programe de intervenție umanitară de urgență, dezvoltare și advocacy, punând în centrul activității sale bunăstarea copilului. Organizația se concentrează asupra muncii cu copiii, familiile și comunitățile, în scopul depășirii sărăciei și nedreptății. Inspirată de valorile creștine, fundația lucrează cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen. World Vision România face parte din parteneriatul World Vision International prezent în aproape 100 de țări din întreaga lume. „În 28 de ani de prezență în România, am ajutat peste 500.000 de copii și adulți, în aproape 400 de comunități din 8 județe. World Vision România crede în dreptul la șanse egale pentru copiii de la sate și de la oraș și de aceea în comunitățile rurale unde este prezentă desfășoară programe de dezvoltare comunitară pe termen lung cu focus pe educație și reducera abandonului școlar, sănătate și protecția copilului, agricultură și dezvoltare rurală, angajament civic și creștin. Copiilor li se facilitează astfel accesul la condiții de viață mai bune prin dezvoltarea durabilă a comunității în care trăiesc. Prin proiectele noastre, ne concentrăm pe transformarea comunităților și membrilor acestora pentru a realiza o viața implinită pentru fiecare copil”, au transmis reprezentanții organizației.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ