1.2 C
Vaslui
05-dec.-2022

Zburând deasupra României, Aliații supraveghează mișcările arsenalului balistic nuclear al Moscovei

- Advertisement -

După ce Putin a amenințat cu folosirea armei nucleare, Aliații au trimis deasupra României avioane spion care au acum ca principală misiune supravegherea sistemelor de rachete balistice din subordinea Kremlinului.

În urma amenințărilor repetate ale lui Vladimir Putin cu folosirea armei nucleare, Washingtonul monitorizează îndeaproape arsenalul Rusiei. Concret, site-urile de monitorizare a zborurilor au arătat că sâmbătă, de exemplu, Statele Unite au desfășurat cel puțin două avioane spion RS-135 Cobra Ball pentru a urmări activitatea rachetelor balistice, în apropiere de granița cu Rusia, transmite Reuters într-o analiză.

Mai mult, o aeronavă de același tip a survolat la 11.000 de metri România și miercuri, sub indicativul HOMER11, pentru mai multe ore, în buclă, pe un traseu între Constanța și Bârlad sau Bacău.

Informații vitale care nu pot fi obținute prin nicio altă sursă

Conform US Air Force, acest tip de aeronavă a fost concepută ca să zboare în „misiuni de prioritate națională conduse de șefii de stat major pentru a colecta date optice și electronice asupra țintelor balistice. Aceste date sunt esențiale pentru verificarea respectării tratatelor privind armele și pentru dezvoltarea conceptelor de apărare strategică și de apărare antirachetă ale SUA”. Aeronavele RC-135 sunt echipate cu o gamă sofisticată de senzori optici și electronici, medii de înregistrare și echipamente de comunicații și sunt considerate o dotare esențială pentru că oferă comunității de apărare americane „informații vitale care nu pot fi obținute prin nicio altă sursă”. Componența echipajului include cel puțin doi piloți, un navigator, trei ofițeri de război electronic, doi ingineri de sisteme aeropurtate și doi sau mai mulți specialiști în misiuni aeropurtate…https://adevarul.ro/stiri-interne/evenimente/zburand-deasupra-romaniei-aliatii-supravegheaza-2208607.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.