spot_img
spot_img
7.9 C
Vaslui
09-mai-2025

Zeci de cisterne cu carburant, adevãrate „bombe pe roti”, trec zilnic prin Husi

- Advertisement -

GREUTÃTI… Zeci de cisterne pline cu combustibil tranziteazã zilnic municipiul Husi, iar localnicii nu degeaba le spun „bombe pe roti”! Lor li se adaugã sutele de autocamioane care sufocã traficul din oras, distrug infrastructura, dar si imobilele din proximitatea soselei pe unde traficul greu traverseazã orasul. În acest context, primarul Ioan Ciupilan, întrebat despre stadiul demersurilor în privinta soselei de centurã a Husului, a estimat cã vor mai dura 4 – 5 ani pânã când orasul va avea o variantã ocolitoare. Între timp, Bârladul, ceva mai abil sau poate doar mai norocos, are în prezent variantã ocolitoare, realizatã în procent de aproape 70%. „Nu sunt într-o concurentã cu Bârladul”, a sustinut primarul de la Husi.

„Pe data de 28 septembrie se vor depune ofertele pentru reactualizarea studiului de fezabilitate, practic, este corelarea lui cu noile modificãri ale legislatiei si sper cã undeva prin ianuarie-februarie 2024, sã demarãm procedura de proiectare si executie. Si sã sperãm cã în urmãtorii 4 – 5 ani va fi gata si soseaua de centurã. Nu vreau sã fac comparatie între mine si Bârlad, eu nu sunt într-o concurentã cu Bârladul. Atât au fost posibilitãtile noastre, am fost primul care am avut studiu de fezabilitate, a fost introdus la finantare, dar nu mai reiau aceeasi placã… Asta a fost, stie toatã lumea. Eu zic sã dea Dumnezeu sã finalizeze în urmãtoarea perioadã. Dacã vor începe efectiv lucrãrile, atunci spunem Doamne ajutã”, a spus primarul Ioan Ciupilan.

Traficul greu, un cosmar pentru huseni, mai ales pentru cei din zona soselei pe unde autocamioanele traverseazã orasul

Husenii au reclamat în repetate rânduri faptul cã traficul greu le afecteazã imobilele, întrucât zilnic, sub greutatea imensã a fiecãrui TIR, peretii se zguduie si se crapã. Primarul Ciupilan confirmã: „Dacã nu scoatem traficul greu din oras, va fi din ce în ce mai greu pentru noi. Marti seara, la un moment dat, s-a blocat toatã varianta, erau 25 de cisterne una dupã alta. Traficul din Ucraina. Numãrul camioanelor se înmulteste de la o zi la alta. Traficul din Ucraina se desfãsoarã tot pe la noi. Acel pod care s-a construit la Bumbãta nu descarcã cum ne-am fi asteptat si cozile la noi la vama Albita sunt la fel de mari în continuare”, a spus primarul. „Posibilitãtile financiare ale municipiului Husi nu sunt în mãsura în care sã îsi poatã construi singur o sosea de centurã. Am fãcut toate demersurile si ne-am asumat noi tot ce este partea de întocmire a proiectelor, studiilor de fezabilitate, licitatii. Bineînteles, toate sunt vizate si aprobate de Ministerul Transporturilor. Am zis cã e un pas mai rapid, cã pe noi ne doare mai tare. Asta e situatia cu soseaua de centurã”, a mai adãugat edilul.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

6 COMENTARII

  1. Sa verifice miliția asta de la husi toate camioanele astea ale moldovenilor care circula haotic prin orașul husi ca militia de husi are alte socoteli și combinații. Bătaie de joc . Miliția husi nu face treaba și nu verifica în trafic camioanele și pe moldovenii câte traversează husul.

  2. Da nu a rezolvat o Tătaru cu soseaua de centura cum le a rezolvat pe toate in judetul asta sau el , mai nou , se ocupa de eliminarea cu ajutorul parchetelor a adversarilor politici! Mare mafiot mai e doctorașul asta …

  3. Promisiuni, doar vorbe, nimic clar, „‘Doamne ajuta” spune primarul. Stricaciunile produse de aceste tiruri au fost mereu suportate din buzunarele noastre, este corect? Nu noua ne platesc taxe… Doamne ajuta spun si eu.

    • Si ce nu intelegi? Ca cisternele incarcate cu combustibil ce trec prin oras reprezinta un adevarat pericol? Sau ca deterioreaza structura caselor si blocurilor? Trebuie sa se intample ca sa crezi?

  4. Cea mai mare problema este ca aceste tiruri merg încărcate peste tonaj din aceasta cauza deteriorează infrastructura. Ele au incarcatura totală de peste 60 de tone când ele nu au voie sa depășească 40 de tone brut, dar lăcomia face ca ăștia sa circule cu peste 40 de tone încărcătură netă. Ce fac autoritățile statului ?!?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.