-4.4 C
Vaslui
09-feb.-2023

Zeci de soferi au rãmas pietoni, de Pasti, la Vaslui

- Advertisement -

TRASI PE DREAPTA… Actiunile de control în trafic ale politistilor, desfãsurate în intervalul 22-25 aprilie, care au coincis cu perioada minivacantei de Pasti, au dus la suspendarea a nu mai putin de 36 de permise de conducere. Conform unui comunicat al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Vaslui, în urma actiunilor de control de pe drumurile publice comunale, judetene, nationale si europene, au fost aplicate 159 de amenzi pentru nereguli la regimul rutier, în valoare de peste 70.000 de lei.

Mai bine de jumãtate dintre permise, 24, au fost ridicate pentru depãsiri ale vitezei cu mai mult de 50 de km/h peste limita admisã pe respectiva portiune de drum. În aceste cazuri, soferii si-au pierdut dreptul de a conduce pentru 90 de zile. Alti zece soferi au fost sanctionati cu suspendarea permiselor de conducere pentru depãsiri neregulamentare, în timp ce un sofer a fost prins conducând pe sensul opus, iar un alt conducãtor auto, sub influenta bãuturilor alcoolice. În cadrul actiunilor de control au fost ridicate si patru certificate de înmatriculare, trei pentru valabilitatea expiratã a ITP-ului, unul pentru defectiuni tehnice ale vehiculului, iar unul pentru alte abateri. În cadrul activitãtilor desfãsurate, 40 de politistii vasluieni participanti au verificat peste 330 de vehicule si legitimat peste 350 de persoane.

În prima zi de Pasti, cele mai multe abateri

Potrivit purtãtorului de cuvânt al IPJ Vaslui, în data de 24 aprilie 2022, ora 18:55, politistii Biroului Rutier Vaslui, din cadrul Politiei Municipiului Vaslui, aflati în exercitarea atributiilor de serviciu, pe drumul judetean DJ 247, în localitatea Zãpodeni, au depistat si oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în municipiul Bucuresti, condus de cãtre un bãrbat în vârstã de 35 de ani, din municipiul Vaslui. Întrucât acesta emana halenã alcoolicã, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.41 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bãrbatul a fost condus la Serviciul Judetean de Medicinã Legalã Vaslui, în vederea recoltãrii de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei. Tot în prima zi de Paste, la ora 23:43, politistii Biroului Rutier Vaslui, din cadrul Politiei Municipiului Vaslui, aflati în exercitarea atributiilor de serviciu pe strada Petru Rares din municipiul Vaslui, au depistat si oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în judetul Constanta, condus de cãtre un bãrbat în vârstã de 43 de ani, din judetul Constanta. Întrucât acesta emana halenã alcoolicã, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.63 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bãrbatul a fost condus la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui, în vederea recoltãrii de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei. Cu câteva ore înainte, politistii Biroului Rutier Vaslui, din cadrul Politiei Municipiului Vaslui, aflati în exercitarea atributiilor de serviciu, pe drumul judetean DJ 245E, în comuna Deleni, au oprit în trafic, pentru control, un motociclu înmatriculat în judetul Vaslui, condus de cãtre un bãrbat în vârstã de 35 de ani, din aceeasi localitate. Procedând la efectuarea de verificãri, politistii au constatat faptul cã acesta nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În acest caz, cercetãrile sunt continuate de cãtre politistii vasluieni, sub supravegherea Parchetului de pe lângã Judecãtoria Vaslui, în vederea stabilirii si probãrii activitãtii infractionale, sub aspectul sãvârsirii infractiunii de “conducerea unui vehicul fãrã permis de conducere”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.