26.2 C
Vaslui
04-iul.-2022

Zeci de soferii vaslueni au rãmas pietoni. Rutiera a ridicat 43 de permise si a dat amenzi de 120.000 de lei

CONTROALE… Pentru soferii indisciplinati de pe soselele vasluiene, politistii de la Rutierã s-au dovedit adevãrate sperietori. Astfel, în decursul a 24 de ore, politistii au lãsat pietoni 43 de conducãtori auto. Cele mai multe permise, 34, au fost luate pentru nerespectarea limitelor de vitezã. De asemenea, în acelasi interval de timp, politistii au dat amenzi în valoare totalã de 120.000 de lei. De asemenea, pentru alcool si conducere fãrã permis, au fost deschise dosare de cercetare penalã.

În perioada 2 – 3 aprilie 2022, politistii Serviciului Rutier, din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui, sprijiniti de politistii rutieri, din cadrul Biroului Rutier Vaslui, si de cei de ordine publicã, din cadrul Sectiei 6 Politie Ruralã Negresti, au actionat preventiv-reactiv, pe drumurile publice din judetul Vaslui, în special pe cele cu un risc rutier ridicat, pentru depistarea conducãtorilor de vehicule care încalcã prevederile privind limitele legale de vitezã sau care se aflã sub influenta alcoolului. De asemenea, actiunile au vizat reducerea riscului rutier si impunerea unui climat de sigurantã si disciplinã în rândul tuturor participantilor la trafic, prin sanctionarea conducãtorilor auto, a biciclistilor, pietonilor si cãrutasilor care nu respectã normele rutiere. În cadrul activitãtilor derulate, la care au participat 26 de politisti, au fost verificate aproximativ peste 260 de vehicule, fiind legitimate peste 265 de persoane si testate alcoolscopic peste 150 de conducãtori de vehicule. În urma neregulilor constatate, politistii au aplicat 192 de sanctiuni contraventionale, pentru încãlcãri ale legislatiei privind circulatia pe drumurile publice si legislatiei conexe, în valoare de peste 120.000 de lei. De asemenea, au fost retinute 43 de permise de conducere si a fost retrase 2 certificate de înmatriculare. Cauzele care au condus la retinerea permiselor de conducere au fost urmãtoarele: pentru depãsirea limitei legale de vitezã au fost retinute 34 de documente. Alte 5 au fost retinute pentru depãsire neregulamentarã si patru permise pentru conducere sub influenta alcoolului. Cauzele care au condus la retragerea certificatelor de înmatriculare au fost urmãtoarele: valabilitate expiratã I.T.P. si constatarea de defectiuni tehnice.

Alcoolul si conducerea fãrã permis s-au transformat în dosare penale

În data de 2 aprilie 2022, ora 16:30, politistii Biroului Rutier Vaslui, din cadrul Politiei Municipiului Vaslui, aflati în exercitarea atributiilor de serviciu pe drumul comunal DC 90, în localitatea Chitoc, comuna Lipovãt, judetul Vaslui, au depistat si oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în judetul Vaslui, condus de cãtre un bãrbat în vârstã de 67 de ani, din localitate/comuna Lipovãt. Întrucât acesta emana halenã alcoolicã, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.41 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bãrbatul a fost condus la Serviciul Judetean de Medicinã Legalã Vaslui, în vederea recoltãrii de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei. Cercetãrile sunt continuate de cãtre politistii vasluieni, sub supravegherea Parchetului de pe lângã Judecãtoria Vaslui, în vederea stabilirii si probãrii întregii activitãti infractionale, sub aspectul sãvârsirii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta bãuturilor alcoolice. În aceeasi zi, politistii Sectiei 6 Politie Ruralã Negresti, din cadrul Politiei Orasului Negresti, aflati în exercitarea atributiilor de serviciu pe drumul national DN 15D, în localitatea/comuna Dumesti, judetul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în judetul Neamt, condus de cãtre un tânãr în vârstã de 19 ani, din localitatea Pãdureni, comuna Osesti, judetul Vaslui. Procedând la efectuarea de verificãri, politistii au constatat faptul cã acesta nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Si în acest caz, cercetãrile sunt continuate de cãtre politistii vasluieni, sub supravegherea Parchetului de pe lângã Judecãtoria Vaslui, în vederea stabilirii si probãrii activitãtii infractionale, sub aspectul sãvârsirii infractiunii de conducerea unui vehicul fãrã permis de conducere.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here