Zegrean, după decizia CCR privind pensiile speciale: Sunt oameni în România cu 20.000 de euro salariu, de ce nu-s impozitați cu 85%?

Augustin Zegrean, fostul șef al CCR, a declarat la Digi24 că nu se pot impozita doar pensiile speciale, întrucât se intră în conflict cu dispoziția constituțională și că legea trebuie să fie egală pentru toți. Curtea Constituțională a decis, potrivit unor surse, ca taxarea pensiilor speciale este neconstitutională. Este vorba inclusiv de pensiile militarilor și ale magistraților, iar hotărârea vine după mai multe luni în care soluția a fost amânată de judecătorii CCR.

În iulie, Parlamentul a decis impozitarea tuturor pensiilor speciale cu până la 85%, decizie declarată acum neconstituțională de CCR.

“Este un articol în Constituția României care vorbește despre justa așezare a sarcinilor fiscale, asta înseamnă că dacă la o categorie specială pui o altă taxare decât la majoritatea, nu este în regulă. Am mai spus-o, nu se poate face acest lucru pentru că se intră în conflict cu dispozitia constituțională, dacă vreți să puneți impozite, nu puneți doar la pensionari, puneți și la cei care au salarii mari, deputați, senatori, membri ai Guvernului. Sunt oameni în România care au 20.000 de euro salariu, de ce nu-i taxează cu 85%?”, a spus la Digi24, Augustin Zegrean.

Fostul șef al CCR a explicat că potrivit Constituției, toți oamenii sunt egali în fața legii și a autorităților și o astfel de impozitare ar trebui să se facă pentru toți cei care are venituri mari, peste o anumită sumă, indiferent că e vorba de pensii, salarii sau alte încasări.  … https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/zegrean-dupa-decizia-ccr-privind-pensiile-speciale-sunt-oameni-in-romania-cu-20-000-de-euro-salariu-de-ce-nu-s-impozitati-cu-85-1418424
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ