22 C
Vaslui
02-iul.-2022

Zilele comunei Ivănești, sărbătorite prin manifestări culturale, distracție și voie bună (FOTO)

LA MULȚI ANI… Comuna Ivănești a fost în sărbătoare în acest weekend. Localnicii au marcat zilele comunei pe terenul de fotbal din localitate. Pe lângă concertele de muzică ușoară și populară, cei care au ajuns la evenimentele desfășurate duminică au avut parte de un mini-parc de distracție, amenajat în incinta bazei sportive. Un moment aparte l-a reprezentat acordarea titlului de cetățean de onoare academicianului Ionel Miron, fiu al satului, cercetător de renume mondial și deținător al mai multor brevete de invenții.

Sute de persoane au luat parte la evenimentele organizate cu ocazia zilelor comunei Ivănești. Au dansat pe ritmurile muzicii ușoare și populare și au aplaudat zecile de artiști care au urcat pe scena amenajată în incinta bazei sportive. Manifestările au cuprins o paletă largă de activități, în așa fel încât să mulțumească gusturile tuturor. De departe, cel mai important moment al Zilelor comunei Ivănești l-a reprezentat acordarea titlului de cetățean de onoare academicianului Ionel Miron, profesor universitar, lucru remarcat și de edilul Vasile Novac în discursul de deschidere a serbării. “Azi am reușit să organizăm o manifestare frumoasă, însă mai presus de aceasta, bucuria mea sufletească este că reușim să ne punem în valoare personalitățile de la noi din comună, ceea ce este un lucru extraordinar, mai ales în această perioadă, când mulți ne vor cât mai dezbinați. Suntem bucuroși că prin această manifestare am reușit să punem în valoare talentele locale și să putem socializa din nou”, a declarat edilul în fața mulțimii adunate în fața scenei. Despre importanța acestui moment a vorbit și vicepreședintele Consiliului Județean, Ciprian Trifan. “Vreau să vă felicit pentru faptul că ați dat hotărârea de Consiliu Local prin care ați acordat titlul de cetățean de onoare domnului academician Ionel Miron. Asta înseamnă că avem modele care așează județul nostru pe harta țării, modele de succces atât pentru cei de vârsta mea cât și pentru cei mai tineri, care trebuie să creadă în ele”.

Dumitru Buzatu: “Vă rog să nu mai respectați această distanțare socială”

Prezent, de asemenea, la eveniment, Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, a transmis un îndemn mulțimii în partea de început a discursului său, referitor la respectarea distanțării sociale. “Mă întreb dacă într-adevăr trebuie să respectăm această distanțare socială pentru că eu am făcut de foarte mult observația că în ceea ce privește regulile pandemice vorbim de o distanțare fizică. Distanțare socială în România avem destulă. Ea este diferența dintre săraci și bogați, de asta vă rog să nu mai respectați această distanțare socială, să încercați, prin muncă, să prosperați”, a transmis președintele CJ Vaslui. Acesta a felicitat autoritățile locale pentru inițiativa de a acorda titlul de cetățean de onoare academicianului Ionel Miron. “Este o zi foarte importantă pentru comunitatea dumneavoastră pentru că azi, domnul academician Ionel Miron, care este fiul acestei comune, a primit titlul de cetățean de onoare al Ivăneștiului. Vorbim despre un om pe care munca l-a dus pe cele mai înalte culmi. Vă doresc să vă respectați astfel de personalități și să vă bucurați de ele.”

Spectacol artistic prezentat de realizatorul de emisiuni Vasile Pohoață

Autoritățile locale au acordat o atenție sporită și laturii artistice a evenimentului, iar ca dovadă este aducerea lui Vasile Pohoață, realizatorul de emisiuni la TVR Iași, pentru a prezenta spectacolul. Rând pe rând, pe scena amenajată în baza sportivă au urcat artiști locali precum fanfara de la Valea Mare, Daria Gache, Oana Casiana Cojocaru, Ansamblul artistic “Hora Ivăneștenilor”, dar și nume sonore din industria muzicală, precum Margareta Clipa, Igor Cuciuc și Adina de la Heaven.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here