24.2 C
Vaslui
30-sept.-2022

Zilele Municipiului Vaslui îi costă pe vasluieni 500.000 de lei. La Cluj, Untold a adus în visteria lui Boc 12 milioane de euro

- Advertisement -
LARGI LA PUNGĂ…Instituțiile conduse de Dumitru Buzatu și Vasile Pavăl au alocat 100.000 de euro pentru organizarea Zilelor municipiului Vaslui, cei mai mulți bani urmând a ajunge în buzunarele cântăreților.

SCUMPI, DAR CU ȘTAIF… Locuitorii municipiului Vaslui sunt invitați, din nou, la distracție, la sfârșitul acestei săptămâni, în compania programului pregătit de administrația locală. Competiții sportive, lansări de carte, dar mai ales spectacole de muzică ușoară și populară, toate fac parte din programul manifestărilor dedicate “Zilelor Municipiului Vaslui”, ce vor avea loc în perioada 13 -15 august. Pentru cele trei zile de manifestări culturale, Primăria Vaslui și Consiliul Județean Vaslui vor cheltui în jur de 500.000 de lei, cei mai mulți bani urmând a fi încasați, potrivit primarului Vasile Pavăl, de trupa Zdob și Zdub, care vor primi 76.570 de lei. Raluka va pleca și ea de la Vaslui cu 33.610 după spectacolul de sâmbătă. Seara de duminică va aduce un plus de calitate și înaltă ținuță evenimentului, când în Piața Civică vor fi montate sute de scaune pentru ca vasluienii să asiste, așa cum se cuvine, la concertul maestrului Eugen Doga, care va fi acompaniat de Paula Seling. Artistul a încasat, anul trecut, în jur 80.000 de lei la Zilele Vasluiului și este posibil ca anul acesta tariful să se învârtă în jurul aceleiași valori. Pentru evenimentele de la sfârșitul acestei săptămâni, Primăria Vaslui va contribui cu 250.000 de lei, aceeași sumă urmând a fi alocată și de Consiliul Județean Vaslui. În total, 500.000 de lei, adică 100.000 de euro. Rezultă așadar că pentru fiecare oră de distracție, cele două instituții vor plăti câte 1388 de euro, bani publici.

La fel cum a procedat și în cazul Spitalului Județean Vaslui, când a trasat sarcină conducerii unității să-și angajeze un avocat, indiferent de costuri, pentru a câștiga procesul cu angajații care își cer drepturile salariale, Dumitru Buzatu a dovedit că are mână largă și când a venit vorba de organizarea Zilelor Vasluiului, motivând că nu se cuvine ca pe scena acestui festival să urce artiști ieftini, cu tarife ce se învârt în jurul sumei de 1.000 de euro. “Sunt cheltuieli publice, nu sunt cheltuieli ascunse și eu cred că am spus de mai multe ori că noi cheltuim anumite sume de bani, mai mici sau mai mari, pentru că noi credem că viața veritabilă a unei comunități trebuie să conțină și astfel de activități culturale și nu stau acum să mă zgârcesc la 1.000 de euro. Ce să facem, să aducem niște trupe de 1.000 de euro pentru că unii consideră ca Vasluiul e un oraș de categoria a șaptea? Nu, suntem la același nivel cu toată țara aceasta și fără a exagera, trebuie să producem acte culturale de calitate”, a declarat Dumitru Buzatu, ieri, într-o conferință de presă susținută alături de primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, și Lucian Onciu, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Vaslui. Și a avut dreptate. Pentru Zilele Vasluiului s-au alocat 100.000 de euro, iar pentru Festivalul Constantin Tănase, 80.000 de euro.

Primarul municipiului Vaslui a venit pregătit la conferință cu sumele alocate festivităților, dar s-a încurcat la onorariile artiștilor

Întrebat care este bugetul alocat formațiilor invitate la Zilele Vasluiului, edilul Vasile Pavăl a declarat că instituția pe care o conduce va aloca în jur de 250.000 de lei, urmând ca de la Consiliul Județean Vaslui să vină încă pe atât. “Bugetul este aprobat de la începutul anului, iar la ora care vorbim avem în jur de 200.000 de lei pentru formații. Suma nu este una finală, ea probabil va fi cu 10-15% mai mare, pentru că mai vin micile cheltuieli, auxiliare acestui eveniment. Vorbim, de maxim 250.000 de lei. Aceste evenimente sunt făcute în parteneriat cu Consiliul Județean, ceea ce presupune o cheltuire aproximativ egală a instituției județene. În privința formațiilor nu am sumele exacte, dar ele sunt cuprinse între 8.000 și 11.000 de euro. Cea mai importantă formația care va cânta la Zilele Vasluiului este Zdob și Zdub, care are și cea mai mare sumă, în jur de 11.000 de euro”, a declarat primarul Vasile Pavăl în cadrul conferinței de presă. După ce a ajuns în birou, edilul a trimis redactorilor ziarului Vremea Nouă sumele exacte care urmează să fie încasate de două dintre trupele care vor urca pe scenă. Astfel, pentru actul artistic de luni seara, Zdob și Zdub nu vor încasa 11.000 de euro, ci 76.570 de lei (n.r. peste 15.000 de euro), iar Raluka va încasa 36.610 lei pentru show-ul de sâmbătă seara. Deocamdată tarifele artiștilor Eugen Doga și Paula Seling, care vor cânta duminică seara, încă nu au fost făcute publice.

Maestrul Eugen Doga riscă să devină invitatul de serviciu

Eugen Doga

SINCER… Imediat după ce Primăria Vaslui a publicat lista artiștilor invitați la Zilele orașului, vasluienii au avut un deja-vu când l-au revăzut pe Eugen Doga pe afiș. Întrebat cine a decis să-l cheme pentru al doilea an consecutiv la Vaslui pe artistul de peste Prut, primarul Pavăl a declarat că line-up-ul a fost stabilit de două comisii, din Primărie și din Consiliul Județean. “În cadrul Primăriei există o o comisie însărcinată cu acest lucru, în cadrul Consiliului Județean , la fel. Amândouă au decis că este important ca între concertele dedicate tinerilor și folclor să avem și o personalitate precum maestrul Doga. Am zis ca pe lângă dumnealui să mai aducem pe cineva, iar prima dată ne-am gândit la colaboratorii domniei sale. Într-un final, s-a ajuns la concluzia că Paula Seling este soluția cea mai bună pentru că cei doi au mai cântat împreună”, a precizat Pavăl. Acesta nu a considerat oportun ca vasluienii să fie și ei întrebați pe cine vor să vadă pe scena din Piața Civică, pentru că exista riscul să nu se ajungă la nicio concluzie. “Nu știu dacă era oportun să-i întrebăm pe vasluieni pe cine vor pe scenă pentru că riscam să nu avem nicio concluzie. Sunt păreri pro și contra, așa cum s-a întâmplat și în cazul străzii Mihail Kogălniceanu. Eu m-am uitat la ce au spus vasluienii: unii sunt de acord, alții au reproșat că nu vor putea merge cu tocuri pe acolo dacă pun piatră cubică. De asta spun, nu știu dacă răspunsurile lor mulțumeau pe toți. Noi, când am stabilit lista de invitați, am urmărit calitatea. Cu toții ne-am propus să ridicăm calitativ festivalul, manifestările să dea o notă de eleganță evenimentelor programate în cele 3 zile. De aceea, la propunerea vasluienilor am separat zona de alimentație publică de zona culturală, la solicitarea lor am adus și unele formații din anii precedenți. Îi întrebi, dar parcă nu poți la fiecare acțiune să faci acest lucru, pentru că riști să nu ajungi pe aceeași lungime de undă”, a mai afirmat Vasile Pavăl.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

  1. Domnul viceprimar , învățător titular la o școală unde se cer bani, poate știe că învățătoarele vedete de la școlile de elita storc părinții de bani pentru mochete, perdele, jaluzele, imprimante, plasme, videoproiectoare etc.Daca primăria ar dirija fondurile necesare, învățătoarele nu ar mai recurge la astfel de metode!

  2. Nu este jignire mai mare decât atunci când ești luat de prost. Merităm concerte mari și de calitate. Dar nu merităm să ne mințiți în fiecare an că pentru aceste concerte trebuie să dați miliarde din bugetul local. În toată țara dar și la Vaslui, la festivalul lui Hordilă, concertele se finanțează și din sponsorizări, se atrag fonduri nerambursabile ori se autofinanțează. Chiar și primăria a procedat așa cu mult timp în urmă. Deci se poate, dar nu se vrea. De ce ne prostiți domnilor aleși ca să fiți corecți cu noi???

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.