spot_imgspot_img
7.4 C
Vaslui
19-apr.-2024

Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, marcată și la Vaslui

- Advertisement -
AUTISM… Scopul acestor activități este de a crește gradul de conștientizare a fiecărui părinte care are un copil cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 3 ani în privința anumitor suspiciuni legate de comportamentul acestuia.

ACTIVITĂȚI… Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului va fi marcată în Vaslui printr-o serie de activități organizate de Centrul de Asistență și Consiliere Psihoeducaţională pentru Copilul cu Tulburare de Spectru Autist, în data de 2 aprilie.

Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului va fi marcată în Vaslui printr-o serie de activități organizate de Centrul de Asistență și Consiliere Psihoeducaţională pentru Copilul cu Tulburare de Spectru Autist, serviciu social din structura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui. Scopul acestor activități este de a crește gradul de conștientizare a fiecărui părinte care are un copil cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 3 ani  în privința anumitor suspiciuni legate de comportamentul acestuia. Copilul dumneavoastră nu răspunde la nume? Nu înțelege ceea ce i se spune? Nu vă privește atunci când îi vorbiți? Dacă intuiția de părinte vă spune că acesta este diferit de ceilalți copii de vârsta lui, vă așteptăm în cadrul Complexului (cunoscut în comunitatea vasluiană sub denumirea Centrul Paiu – n.r.) pentru evaluare psihologică gratuită în timpul săptămânii 2-7 aprilie, inclusiv sâmbătă și duminică, între orele 09.00 – 14.00.  De asemenea, împreună cu beneficiarii centrului, specialiștii vor realiza activități de socializare și ateliere de creație pentru a evidenția abilitatea fiecărui copil în parte. „Informăm pe această cale că ne păstrăm deschiderea colaborării cu medicii specialiști de neuropsihiatrie infantilă, educatori, învățători și profesori pentru o mai bună integrare a copiilor cu tulburări de spectru autist în societate”, au transmis reprezentanții DGASPC Vaslui.

Ce este autismul

Cercetările sugerează că autismul se dezvoltă în urma unei combinații de influențe genetice și non-genetice, sau de mediu. Aceste influențe par să crească riscul ca un copil să dezvolte autism. Cu toate acestea, este important de reținut că riscul crescut nu este același lucru cu cauza. De exemplu, unele modificări genetice asociate cu autismul pot fi găsite și la persoanele care nu au această tulburare. În mod similar, nu toți cei expuși la un factor de risc de mediu pentru autism vor dezvolta tulburarea. De fapt, cei mai mulți nu o vor face. Consensul în rândul principalilor cercetători în domeniul autismului este că predomină factorii genetici. Factorii de mediu despre care s-a afirmat că ar contribui la autism sau că ar exacerba simptomele acestuia, sau care ar putea fi importanți de luat în considerare în cercetările viitoare includ: anumite alimente, boli infecțioase, metale grele, solvenți, gaze de eșapament diesel, bifenili policlorurați, ftalați și fenoli utilizați în produsele din plastic, pesticide, substanțe ignifuge bromurate, alcool, fumat și droguri interzise.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.