Ziua Z! DIICOT a bătut la poarta unui agricultor

■ au avut loc cinci percheziţii, patru persoane fiind reţinute ■ drogul provenea dintr-o cultură ilicită de la Borleşti ■ la prima mînă, un gram valora între 30 şi 50 de lei, dar consumatorii îl luau cu 70-100 de lei ■ anchetatorii au depistat 3,4 kilograme de cannabis uscat şi vreo 19 kilograme de plante verzi ■

Ziua Z, operaţiune ce a avut loc la nivel naţional pentru a destructura grupări de criminalitate organizată, fiind operate de procurorii DIICOT şi poliţişti aproape 400 de percheziţii, a avut rezultate şi în Neamţ.

Anchetatorii au descoperit o cantitate impresionantă de droguri, peste 22 de kilograme. Ce deosebeşte acest caz de altele similare, este faptul că drogul era autohton şi a fost „crescut“ într-o cultură din grădina unei gospodării din Borleşti.

Pe 11 noiembrie 2020, procurorii DIICOT Neamţ, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară, au efectuat un număr de şase perchezitii domiciliare. Descinderile au avut loc în reşedinţa de judeţ, cît şi în localităţile Dumbrava Roşie şi Borleşti, la domiciliile unor persoane suspectate de săvîrşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc, în formă continuată, şi deţinere de droguri de risc.

„În cauză s-a reţinut faptul că, mai multe persoane au achiziţionat cantităţi importante de droguri de risc şi mare risc, pe care le-au comercializat pe piaţa ilicită din zona Piatra Neamţ, obţinînd importante beneficii. Cu ocazia percheziţiilor, a fost descoperită cantitatea de 3,4 kilograme de cannabis, masă uscată şi 19 kilograme masă umedă – resturi de tulpini şi frunze“, conform unui comunicat al DIICOT.

De asemenea, a fost indisponibilizată o instalaţie artizanală de cultivare şi uscare a cannabisului indoor şi patru telefoane mobile. În cursul zilei menţionate, anchetatorii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au desfăşurat o acţiune de prindere în flagrant delict, în localitatea Borleşti, fiind depistat un bărbat, de 40 de ani, care deţinea, într-un autoturism, 50 de grame de substanţă de culoare verde-olive, cu aspect de cannabis.

Cercetările efectuate în cauză au stabilit faptul că „afacerea“ a început la Borleşti, prin primăvara anului trecut. Atunci, localnicul de 40 de ani a înfiinţat o cultură de cannabis în spatele casei, pe terenul pe care-l deţinea. Plantele au fost îngrijite şi udate, ferite fiind de ochii curioşilor, iar recolta a fost strînsă în luna august 2020. …. http://monitorulneamt.ro/ziua-z-diicot-a-batut-la-poarta-unui-agricultor/
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ