Zona de agrement „Prodana”, aproape de finalizarea reamenajãrii! (FOTO)

VESTI BUNE…A început a doua etapã de reamenajare a Zonei de agrement „Prodana” din Bârlad! De sãptãmâna trecutã au fost reluate lucrãrile de reamenajare a zonei, unde, pe lângã suplimentarea locurilor de picnic deja existente, se vor reabilita si aleile si trotuarele din pãrtile de sud si est ale lacului. În perspectivã, se are în vedere realizarea unui gard de împrejmuire care sã nu contrasteze cu zona, precum si amenajarea unei parcãri, întrucât pe alei este permis doar accesul pietonal.

Ca si în prima etapã, lucrãrile de igienizare sunt efectuate de angajatii Serviciului Sere, Spatii verzi, din cadrul Primãriei Municipiului Bârlad si presupun, în aceastã fazã, refunctionalizarea aleilor pietonale din partea esticã a Lacului „Prodana”, dar si toaletarea vegetatiei lemnoase existente. Ulterior, acolo unde se va impune, se vor sãdi arbori si arbusti tineri, în scopul reamenajãrii unei zone verzi mai atractive pentru odihnã si recreere.

„Am demarat cea de-a doua etapã de reamenajare iar lucrãrile de acum au ca scop principal refunctionalizarea zonei estice. În paralel, se vor mai înfiinta si alte locuri de picnic, întrucât cele douã deja existente în zonã s-au dovedit insuficiente, încã de anul trecut. La fel cum am procedat cu aleea sudicã, si în partea de est se va monta mobilier urban, respectiv bãnci si cosuri de gunoi, dar avem în intentie sã amenajãm si un mic loc de joacã pentru copii. În prima etapã, am finalizat aleea principalã si cea de intrare dinspre sud, debarcaderul a fost reabilitat în totalitate, s-a montat mobilier urban si stâlpi de iluminat, s-au plantat copaci. Se stie cã toatã zona era într-o stare deplorabilã, dar, încet-încet, am reusit sã o scoatem la luminã si astfel sã îndeplinim o dorintã mai veche a bârlãdenilor, care voiau sã readucem la viatã acest loc, lãsat în uitare zeci de ani”, a declarat pentru bârlãdeni primarul Dumitru Boros, pe pagina de socializare a Primãriei Bârlad.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ