spot_imgspot_img
10.8 C
Vaslui
01-mai-2024

„Amadeus” vine la Bârlad, cu teatrul „Fani Tardini” din Galati!

- Advertisement -

DE NERATAT… La Teatrul „V.I.Popa” din Bârlad, va avea loc miercuri, 29 mai, de la ora 18:30, spectacolul „Amadeus”, de Peter Shaffer, o productie a Teatrului Dramatic „Fani Tardini” din Galati. În piesa „Amadeus”, a cãrei actiune este plasatã la Viena, Shaffer a preluat ca temã misterul de care este înconjurat geniul lui Mozart, cel care s-a stins la numai 35 de ani. Spectacolul tine aproape douã ore, iar pretul unui bilet este de 25,20 lei.

Trupa gãlãteanã vã invitã sã intrati în universul rãscolitor al unei povesti cu protagonisti – Wolfgang Amadeus Mozart si Antonio Salieri – cu trasee de viatã exceptionale. Numele lor au trecut testul timpului, iar întâlnirea lor, la acel moment, a marcat esential istoria muzicii. În piesa „Amadeus”, plasatã la Viena sfârsitului de secol XVIII si început de secol XIX, Shaffer a preluat tema generoasã a misterului unui geniu – în acest caz, sub forma unui vizionar al muzicii, care îsi imagina compozitii întregi, minunate si înãltãtoare în cap, dar care se prezenta lumii drept un aventurier desãntat si un libertin auto-distructiv. Muzica lui Mozart, despre care Salieri vorbeste cu reverentã ca fiind „vocea lui Dumnezeu”, intrigã si trezeste revolte la gândul cã ar putea fi creatã de o astfel de persoanã destrãbãlatã. Acest gând este un chin pe care Salieri nu-l poate îndura si, astfel stând lucrurile, el va lupta asiduu si cu încrâncenare pentru a submina succesul lui Mozart. Geniul muzicii de la curtea împãratului Franz Josef se stinge la numai 35 de ani, iar pe Salieri, neîmpãcat cu destinul si menirea sa, îl va urmãri sentimentul de vinovãtie pânã când va închide ochii.

Un spectacol despre arbitrariul, stãpân pe talent, putere de creatie, inspiratie, artã în forma ei supremã, geniu, vinã, invidie, revoltã, joaca de-a Dumnezeu. Vor avea roluri complexe, dar generoase, de interpretat actorii: Vlad Volf, Cristian Gheorghe/ Ionut Alexandru Moldoveanu, Flavia Cãlin, Oana Mogos, Cristina Uja Neagu, Elena Ghinea, Liliana Lupan, Dan Cãpãtînã, Ciprian Brasoveanu, Vlad Ajder, Tamara Manea, Nicoleta Lungu si Doru Rosca. Scenografia este semnatã de Daniel Divrician, iar aranjamentul muzical de Costas Ivanov.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.