spot_img
spot_imgspot_img
26.8 C
Vaslui
02-iun.-2024

Zilele Culturale ale Bârladului, la a 30- a editie!

- Advertisement -

Zilele Culturale ale Bârladului au ajuns la cea de-a XXX- a editie. Sãrbãtoarea din acest an se va desfãsura între 15- 24 mai. CLM Bârlad si primarul interimar Marin Bunea au fãcut cunoscutã si suma care se alocã din bugetul local pentru manifestãrile culturale din acest an. Suma, deja aprobatã de consilierii locali, este de 114.000 de lei, dintre care 65.000 de lei sunt onorariile artistilor ce vor urca pe scenã, dar si ale prezentatorilor si membrilor juriilor unor concursuri. Programul din acest an va aduce pe scena bârlãdeanã nume mari de actori, artisti de muzicã usoarã, de jazz, vor avea loc simpozioane, conferinte, expozitii, lansãri de carte si aniversãri importante.

Zilele Culturale ale Bârladului vor începe pe 15 mai si se vor încheia duminicã, 24 mai. Activitãtile din prima zi sunt organizate aproape exclusiv de Muzeul „Vasile Pârvan”. Este vorba despre sesiunea anualã de comunicãri stiintifice (ora 10.30), lansarea albumului „Comori de artã” din colectia dr. Ion Chiricutã (ora 13.00), recitalul de muzicã clasicã „Pianul cãlãtor”, sustinut de marele pianist Horia Mihail (ora 20.30), si concertul sustinut de Adrian Naidin, în cadrul „Noptii muzeelor” (ora 22.30).

A doua zi, urmeazã sesiunea de comunicãri stiintifice a Societãtii de Geografie (Amenajarea spatiului geografic) si lansarea de carte „Pierdut în Nepal”, de Cãtãlin Vrabie, gãzduite de Teatrul „Victor Ion Popa” (ora 9.30), simpozionul „Societatea de Numismaticã Românã, Sectia Bârlad- 30 de ani”, gãzduitã de Cercul Militar (ora 13.00) si spectacolul „Dureri fantomã”, de Vasili Zigarev, tot la teatru (ora 18.30). Un moment foarte asteptat are loc duminicã, 17 mai, si anume spectacolul intitulat „Astã searã… chef de râs”, sustinut de doi mari artisti ai scenei românesti, respectiv Vasile Muraru si Valentina Fãtu, care vor veni în fata publicului la ora 19.00. Urmeazã trei zile care sunt dedicate expozitiilor de artã plasticã si recitalurilor muzicale, la care au contribuit elevii Scolii Gimnaziale de Artã „N.N. Tonitza” si Liceului Pedagogic „Ioan Popescu”, precum si Asociatia „Artã, Traditie, Culturã”. Joi, 21 mai, de Sfintii Constantin si Elena, au loc douã activitãti deosebite: sesiunea festivã „Centenarul Academiei Bârlãdene” si concertul extraordinar sustinut de interpreta de jazz Maria Rãducanu, ambele gãzduite de Teatrul „Victor Ion Popa”. În ultimele douã zile, vor avea loc spectacolele din Piata Civicã. Astfel, sâmbãtã, 23 mai, de la ora 17.00, are loc spectacolul concurs „Super Star”, la care vor participa artisti bârlãdeni, iar, de la ora 21.00, pe scenã vor urca Gabriel Dorobantu, Ileana Sipoteanu, Octavian Ursulescu, Gabriel Lazãr si Alexandra Canareica, în spectacolul intitulat „Alexandru Jula, ultimul romantic, si invitatii sãi”. Duminicã, 24 mai, la ora 21.00, pe scenã îsi vor face aparitia Tudor Chirilã si formatia Vama.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.