spot_img
spot_imgspot_img
24.7 C
Vaslui
05-iun.-2024

La un pas de moarte dupã ce a înghitit o albinã

- Advertisement -

UPDATE:

Barbatul întepat de o albina, în coma de gradul IV

GRAV…Barbatul din Silistea, întepat în gât de o albina, duminica dupa-amiaza, a fost transferat, în coma de gradul IV, în sectia ATI a Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui. Din pacate, starea acestuia este foarte grava, sansele sa-si revina fiind extrem de mici.

CUMPLIT Un bãrbat din Valea Silistei se zbate între viatã si moarte, dupã ce a înghitit o albinã. Bãrbatul în vârstã de 40 de ani a bãut un pahar cu apã în care aterizase o albinã. Acesta nu a observat insecta si a înghitit-o, fãrã sã-si dea seama. Albina l-a întepat în gât si, în câteva minute, bãrbatul a fãcut soc anafilactic si a intrat în stop cardio-respirator. În stare gravã, acesta trãieste datoritã doctorului Daniel Ungureanu care se întorcea, cu ambulanta, de la Iasi. Medicul a început imediat manevrele de resuscitare, dupã 15 minute a reusit sã îi porneascã inima, a fost stabilizat si transportat la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui. Bãrbatul este însã în stare criticã, medicii sunt rezervati în privinta sanselor de supravietuire.

Bãrbatul a bãut un pahar cu apã si s-a trezit întepat de o albinã chiar în gât. Insecta aterizase în pahar si a reactionat. Dupã ce a fost întepat, bãrbatul a refuzat sã meargã la spital pentru îngrijiri medicale dar, dupã aproximativ zece minute, a lesinat si apoi a intrat în stop cardio-respirator. Speriatã, sotia a sunat la 112 si a cerut ajutor. La fata locului a ajuns, prima datã, o ambulantã cu un echipaj fãrã medic. Norocul bãrbatului întepat a fost cã, în acel moment prin apropiere trecea o altã autosanitarã ce se întorcea de la Iasi unde transportase un pacient. “Eram pe la Pribesti când, din dispecerat, am fost directionati cãtre Silistea. Am ajuns acolo în foarte scurt timp si am gãsit un pacient în vârstã de aproximativ 40 de ani cu gâtul umflat, în soc anafilactic si în stop cardio-respirator. Am început manevrele de resuscitare si am reusit sã-i pornim inima dupã 15 minute. Dupã ce a fost stabilizat, bãrbatul a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean. Din pãcate, în acest caz, sansele sã se recupereze complet sunt destul de mici si, în acest moment, este greu de dat un prognostic. Rãmâne doar ca, în cazul în care bãrbatul nu îsi va mai reveni, familia sã înteleagã cã e foarte important ca organele acestuia sã fie donate, mai ales cã e vorba despre o persoanã destul de tânãrã”, a spus doctorul Daniel Ungureanu. Asearã, bãrbatul era în stare criticã la UPU Vaslui, cuplat la aparatele de monitorizare. Familia astepta pe holurile spitalului vesti despre evolutia stãrii de sãnãtate.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.