spot_img
29 C
Vaslui
18-iun.-2024
spot_img

Bancnotele cu chipul regelui Charles al III-lea intră în circulație

- Advertisement -

Bancnotele cu efigia regelui Charles al III-lea îşi vor face apariţia miercuri în portofelele britanicilor, înlocuindu-le treptat pe cele cu chipul mamei sale, Elisabeta a II-a. Efigia regelui Charles al III-lea va apărea pe noile bancnote de 5, 10, 20 şi 50 de lire sterline, care în rest vor rămâne similare cu bancnotele actuale, a explicat marţi Banca Angliei într-un comunicat. Aceste noi bancnote din polimer – care au înlocuit treptat banii de hârtie în Marea Britanie începând din 2016 – vor circula alături de cele care o înfăţişează pe regina Elisabeta a II-a.

Ele vor fi tipărite treptat pentru „a le înlocui pe cele uzate”, se precizează în comunicat, cu scopul de a „minimiza impactul ecologic şi financiar” al schimbării monarhului. Aceste noi bancnote se vor alătura monedelor cu efigia lui Charles al III-lea, intrate circulaţie în decembrie 2022, la câteva luni după moartea mamei sale.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/externe/bancnotele-cu-chipul-regelui-charles-al-iii-lea-intra-in-circulatie-2815907

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.