spot_img
spot_imgspot_img
18.6 C
Vaslui
04-iun.-2024

Sãrbãtoarea Toamnei în comuna Bãcani, bucuria sãtenilor! (FOTO)

- Advertisement -

JOC SI VOIE BUNÃ…Primãria si Consiliul Local din comuna Bãcani au organizat, ieri, cea de-a treia editie a manifestãrii culturale “SãrbãtoareaToamnei la Bãcani”. Peste 1000 de cetãteni ai comunei au fost prezenti la aceastã manifestare de bucurie, însã au lipsit complet politicienii de frunte ai judetului, care, desi invitati de onoare, nu au … onorat cu prezenta aceastã sãrbãtoare. La acest eveniment au fost acordate premii în bani si diplome bãtrânilor cu vârste peste 80 de ani si elevilor merituosi din comunã, s-au mâncat 6000 de sarmale, gãtite de sotia primarului din comuna Bãcani, si s-a dansat “furios si iute” la programul artistic organizat de Nadia Duluman si invitatii sãi. Sãtenii s-au bucurat de prezenta pe scenã a doi artisti de peste hotare: Ion Palde (Republica Moldova) si Grigore Gherman (Cernãtuti – Ucraina).

Pe terenul din Parcul comunal Bãcani, ieri, a avut loc o mare sãrbãtoare. A fost a treia editie a “Sãrbãtorii Toamnei la Bãcani”, organizatã de CL si Primãria Bãcani, cu ajutorul unor sponsorizãri serioase. Alãturi de primarul Constantin Matei au fost si cei de la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) “Elena Cuza” din Bârlad, care au oferit un ajutor substantial la premierea unor membri CARP, fãcutã cu ocazia acestei manifestãri. Pe scenã au urcat, începând cu orele 13.30, primarul Constantin Matei si zece bãtrâni cu vârste peste 80 de ani, alãturi de ei fiind zece copii care au absolvit clasa a VIII-a, precum si o studentã în anul I la ASE – Finante Contabilitate si Management Economic, de la Iasi. Bãtrânii au primit câte 50 de lei si o diplomã de excelentã, din partea CARP Bârlad- Agentia Bãcani si a Primãriei din comunã, cu ocazia zilei de 1 Octombrie, când sunt sãrbãtorite persoanele vârstnice. A urmat apoi premierea celor zece elevi din Bãcani, care au terminat clasa a VIII-a cu medii peste 9.00, fiind acum elevi la Liceul Pedagogic din Bârlad, la Liceul “Mihai Eminescu” si Liceul “Al. I. Cuza” din Bârlad, precum si la Colegiul “Petru Rares“ din aceeasi localitate. Ei au primit câte 100 de lei, drept recompensã cã au învãtat. Emotionantã a fost premierea unei eleve din Bãcani, care a absovit liceul cu media 9,17 si a intrat la Facultatea de Economie si Management Economic din Iasi. Fata, care are o situatie materialã modestã si care a dorit sã lucreze douã luni la o firmã înn Bãcani pentru a putea câstiga un ban si a fost refuzatã, a primit 300 de lei ajutor din partea primarului Constantin Matei si promisiunea cã, dacã va fi posibil, i se va asigura o bursã.

Politicenii n-au onorat invitatia, iar altii au venit neinvitati!

Niciunul din capii judetului Vaslui, precum Dumitru Buzatu, presedintele CJ Vaslui, sau Corneliu Bichinet, vicepresedintele CJ Vaslui, ori prefectul Andrei Puicã, nu a onorat invitatia de a veni la manifestarea organizatã pentru locuitorii din comuna Bãcani. Au fost doar câtiva posibili viitori candidati la functia de primar al Bârladului, cum ar fi Daniel Olteanu, Ionel Spiridon (PNL), precum si “înlocuitorul” deputatei PSD – Ana Birchall, seful acesteia de cabinet, Cristian Prisecaru. Dar, în lipsa politicienilor, a venit neinvitat, prof. dr. D.V.Marin, cunoscut drept “Berlusconi de Vaslui”, care a plictisit sãtenii cu un discurs fad si fãrã subiect. Practic D.V. Marin s-a autoinvitat pe scenã, spre stupefactia primarului Constantin Matei, unde a vorbit, el stie ce, premiind si el cu o floare si câteva cãrti scrise de el … pe cine stie cine. Toti cei prezenti s-au plictisit dupã cinci minute de D.V. Marin si sleatca lui de pe scenã, iar pentru cã primarul a pus la “bãtaie” 6000 de sarmale si câte o canã de vin de fiecare, toatã lumea a trecut la mâncat sarmale. D.V. Marin a vorbit mai bine de jumãtate de orã … în fata câtorva copii si a scaunelor goale. Faza cea mai tare a fost la masa organizatã pentru oficialitãti, într-o salã de festivitãti, unde au cântat doi acordeonisti, iar D.V. Marin le-a comandat un cântec de “La multi ani” pentru o doamnã, Ana Balan, premiatã de el la manifestarea din Bãcani. Ca platã pentru efortul acordeonistilor, D.V. Marin le-a dat .. doi lei. Si fix de doi lei i-au cântat femeii, care, rusinatã, s-a ridicat si a plecat.

Muzicã, dans si artificii!

De la orele 16.00 au urcat pe scena din Bãcani voia bunã si cântecul moldovenesc. Nadia Duluman, cunoscuta cântãreatã de muzicã folcloricã din Vaslui, a invitat alãturi de ea pentru a cânta celor din Bãcani pe George Cojocãrescu, Marina Carnariu, Denisa Ciobanu, Andreea Burghelea, precum si pe invitatii de onoare de dincolo de Prut: Ion Palade (Republica Moldova) si Grigore Gherman (Ucraina-Cernãuti). Începutul programului artistic a fost asigurat de Ion Palade, iar finalul de Grigore Gherman. Timp de aproape cinci ore, cei prezenti la manifestare au jucat de mama focului, pe muzica invitatilor Nadiei Duluman. La finalul manifestãrii, primarul Constantin Matei le-a mai pregãtit o surprizã celor care au fost prezenti la “Sãrbãtoarea Toamnei” – un frumos foc de artificii, care a durat cinci minite. “Eu sunt foarte multumit cã am ajuns la cea de-a treia editie a acestei manifestãri culturale. Sper ca si cei care vor veni dupã mine sã continue aceastã traditie, care aduce multã bucurie si luminã pe chipul oamenilor din Bãcani”, a spus primarul Constantin Matei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.