spot_img
spot_imgspot_img
25.5 C
Vaslui
04-iun.-2024

Peste 650.000 de moldoveni au trecut vama pe la Albita, în aceastã varã

- Advertisement -

TRAFIC… În aceastã perioadã se înregistreazã o crestere a valorilor de trafic atât pe sensul de iesire din tarã, cât si pe cel de intrare, fapt pentru care conducerea Politiei de Frontierã a luat mãsuri pentru asigurarea unui control operativ si fluent în toate punctele de trecere de la frontiera de est. Traficul de cãlãtori prin punctele de trecere a frontierei, în special la Albita, cea mai mare vamã din estul României, a crescut în acest an, pe perioada sezonului estival, cu aproximativ 22% fatã de perioada similarã a anului trecut, fiind vorba de mii de cetãteni moldoveni care lucreazã în statele UE si s-au întors acasã, în august. În continuare se mentin mãsurile de supraveghere sporitã a frontierei, în vederea prevenirii si combaterii migratiei ilegale.

Sfârsitul lunii august coincide cu încheierea perioadei de vacantã, petrecutã de cetãtenii din Republica Moldova în afara granitelor tãrii de origine, de cei care se întorc la muncã în state ale Uniunii Europene sau cursantii unor institutii de învãtãmânt din România, fapt ce determinã o crestere a traficului de cãlãtori la frontiera de est a României. În perioada 1 iunie-15 august a.c., la frontiera de est au fost înregistrate peste 2 milioane de treceri de persoane, din care 1 milion pe sensul de iesire din tarã si 1 milion pe sensul de intrare în tarã. În aceeasi perioadã a anului 2015, au fost 1,7 milioane treceri de persoane, fiind înregistratã o crestere cu aproximativ 22% a traficului de calatori. În ceea ce priveste punctele de frontierã, cele mai tranzitate au fost Punctele de Trecere a Frontierei Albita (680.000 treceri) si Sculeni (530.000 treceri). Pe frontiera de est sunt operationale, în prezent, sase puncte rutiere de trecere a frontierei, în care sunt deschise 24 de fluxuri de intrare în tarã si 23 de fluxuri de iesire din tarã. Cele mai mari valori de trafic sunt înregistrate în punctele Albita si Sculeni, care sunt foarte aglomerate în aceastã perioadã, fapt pentru care Politia de Frontierã recomandã utilizarea si a celorlalte puncte de trecere deschise traficului de la granita de est. S-au dispus mãsuri de suplimentare a personalului planificat la controlul documentelor, pânã la capacitatea maximã permisã de infrastructura fiecãrui punct, astfel încât, la nivelul frontierei de est peste 650 de politisti de frontierã desfãsoarã, zilnic, activitãti de supraveghere si control la frontiera de stat.
De asemenea, este folositã la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei, în limita configuratiei acestora si în cele mai tranzitate, în functie de trafic, sunt suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau iesire în sau din tarã, precum si echipamentele folosite pentru verificarea documentelor, tinând cont cã în aceastã perioadã sunt efectuate verificãri sistematice asupra tuturor persoanelor care tranziteazã frontiera. „În acest sens, apelãm la întelegerea celor care tranziteazã frontiera în aceastã perioadã si precizãm cã au fost dispuse toate mãsurile aflate în competenta institutiei pentru reducerea timpilor de asteptare si cã depunem toate eforturile în vederea asigurãrii unui echilibru între securitatea cetãtenilor si fluenta traficului de cãlãtori”, anuntã conducerea Politiei de Frontierã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.