spot_img
spot_imgspot_img
21.1 C
Vaslui
19-mai-2024

Ministrul Sănătăţii, solicitare către deputaţi privind Legea antifumat

- Advertisement -

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a făcut un apel, joi, către Camera Deputaților să nu permită o „relaxare” a legii antifumat, deoarece această măsură „nu are cum să producă efecte pozitive din perspectiva sănătății publice”.

„Pe lângă măsuri restrictive, societatea noastră trebuie să aducă și sprijin, deci trebuie să facem ceva concret. Pentru că am amintit măsuri restrictive și pentru că am spus că trebuie să facem ceva concret, mă simt obligat, în calitate de ministru al Sănătății, să fac un apel către Camera Deputaților, care este camera decizională în problema schimbării prevederilor legii care interzice fumatul în spații publice”, a afirmat ministrul, la conferința „2035 — Prima generație fără tutun a României”, care are loc la Palatul Cotroceni, anunţă Agerpres.

El s-a referit la amendamentele recent propuse la legea antifumat.

„Comisia de sănătate din Senat, repet Comisia de sănătate din Senat, a propus amendamente care permit în realitate să se fumeze în orice spațiu închis. Singura condiție este ca respectivul spațiu să fie inscripționat, nu dedicat. Special trebuie să fie doar inscripționat cu destinația ‘Pentru fumat'”, a detaliat el.

Ministrul Voiculescu a apreciat că „acesta este un atentat la sănătatea tuturor cetățenilor, indiferent că sunt angajați sau angajatori, clienți sau personal de deservire, copii sau adulți”. „Am așadar încredere în camera decizională că va corecta această greșeală. Relaxarea acestei legi nu are cum să producă efecte pozitive din perspectiva sănătății publice”, a subliniat ministrul.

Vlad Voiculescu a vorbit despre legea antifumat și în context european.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/ministrul-sanatatii-solicitare-catre-deputati-privind-legea-antifumat_1979570.html#ixzz4JgQdzENO
Follow us: @realitatea on Twitter

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.