spot_img
spot_imgspot_img
13.1 C
Vaslui
28-mai-2024

Moinesti: Sarbatoarea unui oras in plina ascensiune.

- Advertisement -

Din orice partea ai intra in aceste zile in Moinesti, te intâmpina o atmosfera de sarbatoare, panouri, bannere, stegulete multicolore, muzica in difuzoarele instalate pe toate strazile.

In perioada 8-11 septembrie se desfasoara o multitudine de manifestari culturale, artistice, spectacole in aer liber, intreceri sportive, simpozioane, reunite sub genericul “Zilele municipiului Moinesti”, aflate in 2016, la a XVII-a editie.

Joi, prima zi, ora 12,30, toate drumurile duc la noul Centru de Cultura “Lira”, unde are loc festivitatea de deschidere a sarbatorii orasului, care implineste 579 de ani de la prima atestare documentara. In spatioasa si moderna sala cu 300 de locuri, plina pâna la refuz, are loc o slujba religioasa de sfintire a noului lacas de cultura, oficiata de un sobor format din 10 preoti, din Moinesti si parohiile limitrofe.

Cu emotia omului care a fost pe rând initiator, finantator, diriginte de santier, inspector de calitate, a omului care si-a vazut un vis implinit, a luat cuvântul Viorel Ilie, primar al municipiului Moinesti, membru marcant al Aliantei Liberalilor si Democratilor, care i-a invitat alaturi pe Sorin Brasoveanu, presedinte al Consiliului Judetean si pe Dragos Benea, presedinte al PSD Bacau, fost presedinte al CJ.

sursa: http://www.desteptarea.ro/sarbatoarea-unui-oras-in-plina-ascensiune-moinesti-579-de-ani-de-la-prima-atestare-documentara/

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.