spot_img
spot_imgspot_img
16.3 C
Vaslui
28-mai-2024

Judecătorii protestează pentru a obţine salarii mai mari. Magistraţii vor purta banderole albe în sălile de judecată

- Advertisement -

Judecătorii ieşeni se alătură de miercuri protestelor demarate de colegi de la alte instanţe din ţară. Aceştia se declară nemulţumiţi de faptul că Guvernul nu a inclus magistraţii în aplicarea OUG 20/2016 privind salarizarea bugetarilor, prin care salariile s-ar fi majorat cu 18%.

Tribunalul Iaşi a anunţat, prin intermediul unui comunicat de presă, că se alătură protestelor demarate, zilele trecute, de colegi de la alte instanţe din ţară, faţă de mai multe probleme din sistem invocate de magistraţi.

În primă fază, judecătorii de la această instanţă spun că vor purta bandane albe în timpul şedinţelor de judecată, urmând ca, de săptămâna viitoare, dacă revendicările nu le vor fi îndeplinite, să judece numai dosarele urgente.

Judecătorii protestează astfel, printre altele, împotriva unei decizii a Guvernului de a nu include magistraţii în aplicarea OUG 20/2016 privind salarizarea bugetarilor, prin care salariile judecătorilor s-ar fi majorat cu 18%.

Raluca Prună, ministrul Justiţiei, a declarat alaltăieri că va lua legătură cu ministrul Muncii pentru a discuta „cu cei aflaţi în protest, întrucât Ministerul Muncii se ocupă de politică salarială.

„Memorandumul privind justiția”, adoptat de peste 60 de instanţe și 25 de parchete

Uniunea Națională a Judecătorilor din România (UNJR) a anunțat, miercuri, că 66 de instanțe și 25 de parchete din țară au adoptat până acum „Memorandumul privind justiția”, în care se expun problemele din sistemul judiciar și se solicită implementarea unui set de măsuri care să conducă la o „justiție eficientă, modernă și de calitate”.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/magistratii-tribunalului-iasi-vor-purta-bandane-albe-in-semn-de-protest-judecatorii-cer-salarii-mai-mari_314305.html#ixzz4KEDVATVV

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.