spot_img
spot_imgspot_img
26.8 C
Vaslui
02-iun.-2024

Buzatu s-a întâlnit, în secret, cu Liviu Dragnea: cine rãmâne pe listã?

- Advertisement -

NEGOCIERI… În urmã cu douã zile, presedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, s-a întâlnit cu Liviu Dragnea, pentru o primã discutie asupra listelor la Camera Deputatilor si Senat. Întâlnirea a fost tinutã în secret de Buzatu, care nu a dorit sã se afle la Vaslui cã vrea sã batã în cuie asa-zisa listã votatã de Comitetul Executiv Judetean al PSD. Conform unor surse din interior, discutia dintre Buzatu si Dragnea nu a fost tocmai prieteneascã, pentru cã presedintele partidului nu este de acord cu unele nume de pe listã, în special cele de pe pozitiile considerate eligibile. Printre altele, Dragnea i-a spus lui Miticã Buzatu sã nu uite de esecul lui Adrian Solomon la primãria Bârlad, mai ales cã fostul candidat PSD este pe pozitia a doua în lista pentru deputati. Dragnea nu este de acord nici cu pozitia eligibilã a Ramonei Mocanu, pe care ar dori sã o mute cu câteva pozitii mai spre sfârsitul listei.

Sunt câteva nume în lista de deputati PSD de la Vaslui, spun sursele noastre, care au fost aduse în discutie la întâlnirea dintre Buzatu si Dragnea. Printre persoanele nominalizate de Dragnea ca surprinzãtoare este si cel al lui Victor Alexeev, presedintele PSD din Republica Moldova, cel pe care Buzatu l-a adus în judetul Vaslui peste capul sefilor de la Bucuresti. Este posibil ca venirea lui Alexeev pe listele PSD de la Vaslui sã fie rezultatul unor negocieri între Buzatu si Ponta, fãrã acordul lui Dragnea. În urma discutiilor dintre cei doi politicieni, s-a lansat ideea ca Alexeev sã fie trecut pe diasporã, având în vedere cã PSD are nevoie de voturile cetãtenilor moldoveni, cu dublã cetãtenie, astfel cã pozitia a patra ar putea sã revinã altui candidat de la Vaslui. Discutiile dintre Dragnea si Buzatu au avut ca subiect si nominalizarea pe pozitia a doua a deputatului Adrian Solomon, dupã esecul rãsunãtor de la alegerile locale. Fostul candidat PSD la primãria Bârlad a fost luat la ochi de Dragnea chiar de la sedinta Comitetului Executiv National, care s-a desfãsurat la începutul lunii august, la Vaslui. „Vã dati seama cã pierderea Bârladului nu a generat o fericire pentru noi, iar acest lucru a fost discutat, printre altele, la întâlnirea avutã cu presedintii organizatiilor locale PSD din judetul Vaslui. Indiferent unde candidezi, comunã sau municipiu, indiferent de realizãrile pe care le-ai avut acolo, nu poti sã-ti permiti sã-ti pierzi respectul pentru cetãteni, iar acest lucru s-a dovedit a fi adevãrat la Bârlad. Eu am o brumã de experientã în acest sens, pentru cã de 20 de ani am câstigat toate alegerile la care am participat. Dacã ai impresia cã vei fi votat, pur si simplu, doar pentru cã existi si, cândva, ai reprezentat ceva în comunitate, sigur n-o sã fii votat, si pe bunã dreptate. Acest fapt trebuie sã fie o lectie pentru toatã lumea”, avertiza Dragnea. Asta ar fi însemnat ca Solomon sã facã un pas în spate în partid si sã nu se mai înscrie la alegerile parlamentare. Ori, faptul cã Solomon a pierdut alegerile pe Bârlad a constituit un bun prilej pentru Miticã Buzatu, de a-l controla pe cel care ocupã locul doi în lista pentru Camera Deputatilor. Deputatul bârlãdean ascultã, acum, orbeste de presedintele organizatiei judetene, stiind cã nu are altã sansã de a se impune în partid. Dragnea nu este de acord cu ordinea de pe listã, cerând ca unele persoane de pe locuri eligibile sã fie mutate de pe listã.

Vom afla adevãrul peste 20 de zile. Ramona Mocanu nu este pe placul presedintelui PSD

O altã persoanã adusã în discutie la discutiile dintre Dragnea si Buzatu, pe lista pentru Camera Deputatilor, este Ramona Mocanu, o apropiatã a presedintelui PSD Vaslui. Mocanu a prins locul cinci în lista pentru Camera Deputatilor, loc socotit eligibil, însã Dragnea i-a cerut lui Buzatu sã o mute de pe listã, undeva cãtre finalul listei. Coana preoteasã de la Osesti nu este iubitã de membrii PSD din judetul Vaslui, însã a obtinut un punctaj destul de mare la alegerile interne din partid, în mod dubios. Conform unor surse, Ramona Mocanu a primit doar 49 de voturi, din totalul de 120, câte s-au înregistrat la Comitetul Executiv Judetean. Cum a ajuns Ramona Mocanu sã fie trecutã pe pozitia a cincea în lista pentru Camera Deputatilor, în aceste conditii? Dragnea i-a spus lui Buzatu cã varianta cu Ramona Mocanu pe loc eligibil nu este bunã, cerându-i sã o mute de pe locul 5. Nu este clar nici ce se va întâmpla cu deputatul Dan Bordeianu, care a fost trecut pe pozitia a saptea în lista pentru Camera Deputatilor. Am putea asista la o schimbare a ordinii de pe liste, însã acum totul depinde de Miticã Buzatu, pentru cã organizatia PSD de la Vaslui este printre primele cinci din tarã ca rezultate, iar Dragnea nu poate risca un conflict cu sefii social-democrati din judet. Buzatu, la rândul sãu, trebuie sã fie foarte atent la miscãrile pe care le va face în liste, pentru cã s-ar putea trezi cu o miscare de protest în interiorul organizatiei judetene, cum s-a mai întâmplat în 2004, când, din ordinul lui Adrian Nãstase, pe atunci presedintele PSD, s-au schimbat unele pozitii în listele pentru Parlament la nivel de Vaslui.

Totul este la mâna lui Dragnea, în acest moment

Cert este cã, pânã pe 27 octombrie, fiecare dintre candidatii PSD de la Camera Deputatilor si Senat trebuie sã pregãteascã dosarul de candidaturã la alegerile parlamentare, varianta finalã a listelor urmând sã fie aprobatã în data de 3 noiembrie, în cadrul Biroului Politic National PSD. Chiar dacã Buzatu spune cã nu este de acord cu Dragnea si nu modificã nicio pozitie în listele de la Vaslui, stie cã listele finale vor fi semnate de presedintele PSD, ceea ce înseamnã cã va fi nevoie de o negociere strânsã, pentru a impune candidatii actuali. Pânã atunci, Dragnea anuntã cã urmeazã evenimente importante în partid. Liderul PSD a precizat cã, duminicã, social-democratii vor prezenta programul de guvernare pentru alegerile parlamentare din 2016, un program conturat încã de la sedinta CExN de la Vaslui. „Am observat multe certuri generate de cei care azi conduc tara. PSD stã departe de aceste scandaluri. Vreau sã le explic oamenilor proiectele noastre pentru România. Duminicã vom continua sã prezentãm Programul de Guvernare despre reducerea taxelor, debirocratizare si cresterea veniturilor – mãsuri foarte importante pentru clasa de mijloc”, a scris Liviu Dragnea pe pagina sa de Facebook.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.