spot_img
spot_imgspot_img
19.1 C
Vaslui
28-mai-2024

Primarii liberali cer ca fostul prefect Olteanu sã fie presedinte interimar la PNL

- Advertisement -

ANALIZÃ…Daniel Olteanu este varianta pe care primarii liberali si o mare parte din presedintii de organizatii o vãd viabilã pentru functia de presedinte interimar al PNL, desi pe sub masã se fac jocuri. Boros, primarul Bârladului, pe de o parte, senatorul Tãtaru pe de altã parte, iar Ciurariu, prins între un proces de incompatibilitate la Înalta Curte de Casatie si Justitie si dorinta looserilor de a prelua partidul, asteaptã siret finalul. În acest timp,consilierul local de la Vaslui, Marius Arcãleanu, un politician obscur care nu a reusit niciodatã sã obtinã peste zece la sutã în nici unul din cele patru scrutine la câte a participat, strigã peste tot: “Ciurariu Presedinte!”

Dupã demisia lui Dan Marian din PNL, lupta pentru putere este aprigã. Taberele se înfruntã direct si deja, la Vaslui, pânã luni, când Biroul Permanent National al PNL va desemna presedintele interimar, sunt trei sefi. Primul care s-a autopropus este Dumitru Boros, primarul Bârladului, care încã din sedinta în care Dan Marian si-a anuntat demisia a înteles cã dânsul este cel lãsat drept mostenitor. Acesta nu a înteles cã Dan Marian i-a dat acest prerogativ ca sã închidã sedinta si sã desemneze cei sapte liberali care vor merge sâmbãtã la Bucuresti, unde vor valida numirea Alinei Gorghiu ca unic presedinte. Orbit de putere, dar si împins de Ciurariu de la spate, acesta, în acea sedintã, a schimbat listele, cu delegatii de la Consiliul National, dar si cea a candidatilor. Si ghici pe cine l-a propus ca si candidat pe listele de la parlamentare? Pe nimeni altul decât Bâca, amicul sãu, dar si omul care acum câteva zile a spus în interiorul partidului cã este doar un “alergãtor” fals, ca sã vadã unde bat cãtãrile pustilor inamicilor. Astfel s-a vãzut cum a gestionat situatia de crizã Boros, care în loc sã tinã partidul unit l-a dinamitat. Multi primari sau alesi locali au spus cã vor pleca din PNL dacã Boros sau Ciurariu vor fi presedinti interimari. Primarii din zona Bârlad, cei mai numerosi din PNL, au dat semnalul pentru fostul prefect Daniel Olteanu, care se pare cã este agreat atât de primari, dar si de presedintii de organizatii.

Iatã ce spun primarii liberali

Ionut Ghiur, primarul de la Vinderei, a dat semnalul. “Îl sustin pe domnul Olteanu sã preia functia de presedinte interimar. Este cel mai cunoscut, dar si cel mai capabil sã împace toate taberele din PNL, formate dupã demisia lui Dan Marian. Poate asigura linistea necesarã în partid înainte de campania electoralã”. Marius Ciocan, unul din primarii vechi liberali si bun prieten cu Florin Ciurariu, a ales sã meargã tot pe mâna fostului prefect. “Voi merge pe mâna domnului Olteanu”, a spus edilul din Pochidia. Pozitii asemãnãtoare au luat si primarul de la Banca, Vasile Vânãtorul, dar si colegii sãi de la Bãcani sau Suletea. “Presedintele interimar are o misiune destul de dificilã si de aceea cred cã domnul Olteanu poate îndeplini aceste rigori. Eu, personal, mi-as dori pentru Suletea ca un fiu al satului, prin aliantã (sotia fostului Secretar General al Guvernului, este din Suletea n.r.), ministrul Chelmu sã fie primul la Senat si m-as bucura dacã domnul Olteanu ar îmbrãtisa acestã idee, desi stiu cã aceastã decizie stã doar în pixul celor din Biroul nostru National de la Bucuresti”, a spus Ciprian Tamas, primarul comunei Suletea.

La Vaslui, tot Olteanu

În zona Vasluiul, nici un primar nu vrea sã audã de Boros sau de Ciurariu, la fel si noua echipã de la municipiu care deja s-a cristalizat în jurul lui Gelu Viziteu, care s-a remarcat prin strângerea unui numãr record de semnãturi. Curajos, primarul de la Botesti, Adrian Pantea, spune lucrurilor pe nume: “Partidul trece printr-un moment dificil. Dan Marian era un lider în partidul nostru. Nu cred cã Ciurariu sau Boros se pot ridica la nivelul unui conducãtor, de aceea îi exclud din start. Ar putea prelua functia de interimar si Olteanu, dar si Nelu Tãtaru, dar trebuie sustinuti. Cine va întruni simpatia majoritãtii colegilor (primari liberali n.r.) va fi si favoritul meu, fiindcã misiunea noului presedinte va fi una dificilã si trebuie sã aibã o sustinere largã în partid. Fiindcã înainte de campania electoralã numai asta nu ne trebuia”. Primarul de la Tanacu, Vasile Popa, este transant: “Pe Olteanu îl vãd ca viitor presedinte interimar. A fost prefectul nostru, si-a fãcut datoria onorabil. Acum dânsul a plecat pe un drum si este locomotiva noastrã în campanie. Dacã ne-am pierdut presedintele, el este cel mai potrivit sã-i ia locul. Nu era momentul sã rãmânem descoperiti înainte de campanie, dar dacã ne regrupãm repede, putem depãsi acest inconvenient”. O voce puternicã în zona Vaslui este si proaspãtul primar de la Tãcuta, Florin Ionel, dar nu putem sã oferim si punctul dânsului de vedere, întrucât nu l-am putut contacta. Primarii din Laza si Delesti sustin lista de candidati pe care au votat-o astã varã, în luna august, si considerã cã orice modfificare ar detona si mai tare situatia în organizatie.

Husul este împãrtit

Pe zona Husului, pãrerile sunt împãrtite. Primãrita de la Arsura, cât si primarul de la Stãnilesti, noi ca edili în partid, merg pe mâna lui Dan Marian si considerã cã este o pierdere pentru partid lipsa acestuia de pe liste. Ei spun cã dacã Dan Marian crede cã Olteanu este capabil sã-i continue munca, atunci acesta este cel mai potrivit sã asigure interimatul. “Dan Marian a fost un lider adevãrat si nu înteleg de ce vorbim de omul politic Dan Marian la timpul trecut. Un om de talia dumnealui poate reveni oricând înapoi dacã îsi dovedeste nevinovãtia. Sunt convins cã o va face. Dacã acesta crede cã fostul prefect Olteanu este capabil sã conducã PNL în campania ce urmeazã, eu merg pe mâna sa”, a spus Liviu Zaharia, primarul comunei Stãnilesti. Primarul Corneliu Stângã, de la Vetrisoaia, nu vrea ca Husul sã piardã presedintia partidului. “PNL, dupã mine, trebuie condus tot de la Husi. Si de aceea cred cã e bine sã fie doctorul Tãtaru. Astfel ne conservãm avantajul pe care-l aveam cu Dan Marian”.

Boros se grãbeste. Vrea totul pentru clica sa

NESÃTUL…Boros, orbit de putere, nu se poate abtine si atacã. Vrea cu orice pret functia de presedinte, desi nimeni nu-l sustine. În comunicatul dat din partea PNL este elegant si vorbeste de unitate în partid, în schimb, în subteran deja a împãrtit amicilor toate functiile importante din partid. Iatã ce ne-a declarat: “Joi seara, când Dan Marian si-a anuntat demisia, m-a delegat pe mine, în calitate de prim-vicepresedinte, sã preiau prerogativele de presedinte interimar, pânã luni, când la Bucuresti, în Biroul National se va lua o decizie. Nu pot sã nominalizez preferinta mea pentru conducerea filialei, deoarece n-ar fi etic. În rest, pozitia mea fatã de aceastã situatie o aveti în comunicatul remis redactiei voastre”. Comunicatul, într-adevãr, este unul echilibrat, însã graba cu care a schimbat listele de candidati fãrã sã aibã o discutie cu presedintele de la Bucuresti aratã cã încã nu este calificat sã fie un lider. Vã prezentãm comunicatul trimis redactie noastre: “Organizatia Judeteana PNL Vaslui regretã situatia în care se aflã colegul nostru, domnul senator Dan Marian.În conformitate cu prevederile constitutionale, domnul Dan Marian, ca orice cetãtean al României, se bucurã de prezumtia de nevinovãtie si suntem convinsi cã va lupta pentru a dovedi acest lucru. Apreciem gestul colegului nostru, care este unul de onoare, fãcut de un adevãrat liberal. Organizatia PNL Vaslui transmite un semnal de unitate si echilibru cãtre toti simpatizantii si membrii sãi. Vom actiona în continuare pentru a parcurge toate etapele premergãtoare campaniei electorale, astfel încât, organizatia noastrã sã reprezinte o alternativã credibilã pentru electoratul din judetul Vaslui. Noi, liberalii vasluieni, avem datoria sã ne mobilizãm pentru a câstiga alegerile parlamentare si a schimba în bine viata concetãtenilor nostri”

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.