spot_img
spot_imgspot_img
18.6 C
Vaslui
04-iun.-2024

Noile ANL-uri de la Husi, supãrare între Primãrie si beneficiari

- Advertisement -

CONTRE… Beneficiarii locuintelor ANL, construite pe strada „Husi – Iasi” , s-au supãrat! Acestia se declarã nemultumiti de faptul cã au fost pusi sã achite din bani proprii, bransamentele la curent electric, gaz si apã. „Am fost pusi sã achitãm din banii nostri bransamentele la curent, la gaz si apã, cu toate cã noi suntem chiriasi, nu proprietari”, reclamã, supãrati, anelistii, arãtând câteva chitante cu sume cuprinse între 300 si 325 de lei. De partea cealaltã, conducerea Primãriei sustine cã bransamentele fac parte din obligatiile individuale ale chiriasilor. Cât despre zona din preajma blocurilor, greu accesibilã, în lipsa unei modernizãri, primarul Ciupilan sustine cã sãptãmâna viitoare vor începe lucrãrile de asfaltare.

Abia intrati în posesia cheilor de la noile locuinte ANL, husenii, beneficiari ai acestor apartamente si garsoniere sociale, se declarã complet nemultumiti. Acestia s-au supãrat pe faptul cã au fost pusi sã plãteascã din buzunar bransamentele la gaz, la curent electric si la apã, dar si cã, spun ei, din luna martie, achitã chiria la Primãrie pentru locuintele în cauzã, fãrã a locui acolo. „Am fost pusi sã achitãm din banii nostri bransamentele la curent, gaz si apã, cu toate cã noi suntem chiriasi si nu proprietari. Asta era datoria primãriei sã facã aceste bransamente, cã doar este bunul lor, nu al meu. Dacã a fost sotia la domnul primar si i-a zis, dânsul i-a rãspuns cã sã fim multumiti cã ne-a dat casã si dacã nu ne convine, sã renuntãm, ca sunt altii care vor locuinte”, a sesizat unul dintre chiriasi.

„Bransamentul se realizeazã între beneficiar si furnizor, iar Primãria nu poate sã fie parte”

De partea cealaltã, primarul Ioan Ciupilan a declarat: „Bransamentele sunt individuale, cu E-on-ul si nu poate sã încheie Primãria contract pentru fiecare consumator. Îsi încheie chiriasul si astfel i se face racordarea la energia electricã. Prin bransament înseamnã montare contor, punere sigurantã, etc… Si nu sunt preturi pe care le fixeazã primarul. Apoi, în privinta bransamentului cu gaz metan. Blocul este prevãzut cu gaz metan cu centrale comune, iar cei care vor sã îsi punã centrale proprii si bransamentul de gaz pentru aragaz, o pot face separat. Deci, bransamentele sunt individuale, racordurile de gaz sau curent sunt individuale. Pentru apã, tinând cont cã proiectul a fost fãcut de Agentia Nationalã pentru Locuinte, reteaua de apã nu este pe casa scãrii, ci pe alimentare directã pentru toate apartamentele, iar cei de la Aquavas au transmis o adresã prin care anuntã cã dau drumul la apã în momentul în care vor fi toti chiriasii. Le-au fixat o orã si o datã, în ideea de a nu fi vreo avarie, pentru cã probele la apã, nefiind fãcute în momentul receptionãrii blocurilor, sã nu fie acum vreo problemã. Din câte stiu eu, acea zi este marti, dar nu sunt sigur. Directorul de la Aquavas a pus afis pe fiecare usã, cu data si ora exactã, ca sã nu fie comentarii. Referitor la parcare, lucrãrile de asfaltare cred cã vor începe de sãptãmâna viitoare. Nu avem atât de multi bani, încât sã facem totul deodatã si, în al doilea rând, nu putem suporta noi bransamanete pentru persoane fizice. Bransamentul este între beneficiar si furnizor, iar Primãria nu poate sã fie parte”, a precizat primarul Ciupilan. De asemenea, acesta a mai spus cã vara aceasta vor începe si lucrãrile de modernizare a strãzii care leagã zona acestor ANL-uri de drumul european (DE) 581.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.