spot_img
spot_imgspot_img
25.5 C
Vaslui
04-iun.-2024

Dumitru Buzatu, despre motiune: „Iohannis, o sursã permanentã de tulburare”

- Advertisement -

ESEC… Camera Deputatilor si Senatul au respins, ieri, motiunea de cenzurã împotriva Guvernului Dãncilã. Parlamentarii PSD-ALDE au fost prezenti în salã, pentru a asigura cvorumul la motiune, dar nu au votat. Motiunea de cenzurã, intitulatã „Demiterea Guvernului Dragnea-Dãncilã, o urgentã nationalã!”, a fost initiatã de PNL si sustinutã de USR si PMP. Exectivul era criticat pentru rata record a inflatiei, de 5.4%, cresterea ROBOR si tentativã de subordonare politicã a magistratilor. Dupã dezbateri, deputatii si senatorii au votat secret, cu bile. „Parlamentarii PNL au vrut sã dea acestei motiuni o importantã mult prea mare, pentru a o conecta la protestele din ultima perioadã. Am vãzut, în ultimele zile, cu surprindere, cã Ludovic Orban nu a reusit sã demonstreze legãtura dintre PNL si protestatari, pentru cã la un miting nu s-a prezentat un numãr semnificativ de protestatari”, a spus Dumitru Buzatu, presedintele PSD Vaslui. La Vaslui, ziua de ieri a trecut fãrã proteste din partea membrilor liberali, asa cum se astepta toatã lumea.

Deputatul ALDE Varujan Vosganian a declarat în timpul dezbaterilor pe marginea motiunii de cenzurã, cã PNL este “partidul care, dacã e panã de curent, îsi înceteazã activitatea”, iar liberalii, atunci când nu huiduie sau tropãie în Parlament, bat la usile ALDE. Deputatul a precizat cã ALDE îsi respectã întelegerile în ceea ce priveste sustinerea programului de guvernare.

Buzatu: „Presedintele României va beneficia de o suspendare”

„S-a demonstrat, în ultimele zile, si altceva: cã printre protestatarii de bunã credintã existã un filon subteran de organizare, care executã toate instructiunile legate de proteste. Ca urmare, motiunea rãmâne un simplu exercitiu democratic si eu sper ca tot zgomotul acesta sã se estompeze, iar Guvernul si Parlamentul sã se ocupe pe mai departe de guvernarea tãrii. Nu o sã fie prea multã liniste, pentru cã existã o sursã permanentã de tulburare, care este presedintele României, si acest lucru va mentine în continuare un climat încordat. Presedintele a pãsit pe o cale nebãtãtoritã pânã acum, ceea ce contravine dispozitiilor constitutionale, si eu cred cã dacã nu-si va reveni în cel mai scurt timp va beneficia de o suspendare”, a spus presedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu. În plenul reunit au votat pentru 166 de parlamentari, iar minimul necesar pentru trece motiunea era de 233 voturi pentru. Împotrivã au fost 4 voturi.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.