spot_img
spot_imgspot_img
18.3 C
Vaslui
04-iun.-2024

Alertã la asociatiile de proprietari din Vaslui

- Advertisement -

SANCTIUNI… Parlamentarii le-au pus gând rãu administratorilor de bloc. Printr-un proiect de act normativ acestia propun ca cei responsabili cu administrarea asociatiilor de locatari sã fie amendati cu sume cuprinse între 500 si 3000 de lei în cazul în care nu vor prezenta toate documentele solicitate de corpul de control. Este vorba despre o propunerea legislativã pentru modificarea si completarea Legii nr. 230/2007 privind înfiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari.

Propunerea de sanctionare a administratorilor în cazul neprezentãrii actelor solicitate apare în contextul în care legislatia actualã nu obligã asociatiile de proprietari sã prezinte la control documentele solicitate, neexistând o prevedere expresã care sã permitã sanctionarea administratorului pentru aceastã faptã. Dupã ce va fi adoptat de ambele camere, proiectul trebuie sã fie promulgat prin decret prezidential si de publicarea în Monitorul Oficial.

Vasluienii, tot mai nemultumiti de administratorii de asociatii

Modificãrile legii nr.230/2007, privind înfiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, au fost fãcute ca urmare a nemultumirilor tot mai crescute din partea locatarilor. În ultimii ani, tot mai multi vasluieni s-au plâns de faptul cã administratorii de asociatii i-au lãsat fãrã bani. „De trei ani, la blocul nostru, se tot strâng bani pentru termopane pe scarã. Azi 150 de lei, mâine 70, poimâine 50. Banii s-au strâns, dar termopanele n-au mai apãrut. La subsolul scãrilor e jale, trebuie sã te tii cu mâna de nas dacã vrei sã cobori acolo. Tot asa, a strâns câte 150 de lei de familie, iar curãtenie n-a mai fãcut. I-au reprosat unii vecini cã si-a bãgat banii în buzunar. Administratorul a zis cã el nu se îmbogãteste cu 150 de lei. Bine domn’le, dar dacã strângi 150 de lei de la 20 de familii, sunt ceva bani. De ce nu face nimic?”, se întrebau, în urmã cu ceva timp câtiva locatari ai unui bloc din Vaslui. Cazuri ca cele de mai sus sunt foarte multe, de aceea vasluienii sunt încântati de aceastã modificare legislativã

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.