spot_img
spot_imgspot_img
19.6 C
Vaslui
04-iun.-2024

Alertã: 45 de vasluieni diagnosticati cu gripã

- Advertisement -

ÎNGRIJORÃTOR…În judetul Vaslui, numãrul cazurilor diagnosticate clinic cu gripã creste de la o sãptãmânã la alta. Prezentã la Colegiul Prefectural de joi, conducerea Directiei de Sãnãtate Publicã Vaslui a anuntat cã pânã acum au fost înregistrate 45 de cazuri de gripã, cel mai mic pacient fiind un copil în vârstã de doi ani, din mediul rural.

Vremea nefavorabilã continuã sã umple camerele de gardã ale spitalelor, iar numãrul persoanelor bolnave de gripã creste alarmant si în judetul Vaslui. Nu mai putin de 45 cazuri au fost deja confirmate, potrivit DSP Vaslui. Conducerea institutiei a prezentat ieri, în cadrul Colegiului Prefectural, situatia bolnavilor de gripã. “Din nefericire, avem si copii printre persoanele infectate cu virusul gripal. Dacã în perioada 14 – 20 ianuarie, când s-au înregistrat primele cazuri de gripã, am avut 11 persoane la finalul sãptãmânii, în perioada 21 – 27 ianuarie numãrul acestora a crescut la 18, iar pânã la aceastã datã avem încã 16 cazuri. Cel mai mic pacient este în vârstã de doi ani si provine din mediul rural. Starea tuturor bolnavilor de gripã este una controlatã, nu pune probleme niciun pacient”, a declarat Mihaela Vlada, directorul DSP. Si numãrul de viroze este într-o continuã crestere, pânã ieri fiind raportate 4144 de cazuri.

Evitati automedicatia si contacul cu persoanele bolnave!

Cea mai sigurã si eficientã mãsurã împotriva gripei rãmâne vaccinarea profilacticã, tin sã ne reaminteascã specialistii în sãnãtate publicã. Alte mãsuri pentru prevenirea virozelor respiratorii si a gripei pe care specialistii le recomandã populatiei sunt urmãtoarele: respectarea mãsurilor de igienã individualã – spãlarea pe mâini cu apã si sãpun ori de câte ori este nevoie; evitarea aglomeratiilor de persoane si contactul prelungit  cu cineva care are o virozã respiratorie; curãtati si dezinfectati vesela si tacâmurile, mai ales dacã unul dintre membrii familiei este bolnav. Spãlati jucãriile copiilor dupã ce au fost folosite. Folositi servetele de hârtie pentru a va acoperi gura si nasul când tusiti sau stranutati, aruncati-le imediat dupã folosire si spãlati-vã pe mâini. Evitati automedicatia si prezentati-vã la medicul de familie în cazul aparitiei unor semne /simptome compatibile cu gripa.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.