spot_img
spot_imgspot_img
15.3 C
Vaslui
27-mai-2024

Decizii luate la nivel local, cu impact major asupra locuitorilor Bârladului

- Advertisement -

INFORMARE…Primarul municipiului Bârlad, Dumitru Boros, a precizat ieri, în cadrul unei conferinte de presã, cã în ultimele zile, la nivel local si judetean, s-au luat a luat o serie de decizii cu impact major pentru localnici. Primarul a sustinut conferinta la sediul PNL Bârlad, unde a prezentat si câteva explicatii privind scorul foarte mic din alegerile europene, scor care a situat organizatia PNL Bârlad, pe locul 3, fiind depãsitã de PSD cu 202 voturi si cu peste 2000 de voturi de cãtre USR – PLUS.

Primarul Dumitru Boros a precizat cã de pe data de 29 mai, Proiectul „Fazarea Proiectului Reabilitarea sistemului de alimentare cu apã a sistemului de canalizare si a statiilor de epurare în aglomerãrile Vaslui, Bârlad, Husi si Negresti – judetul Vaslui”, care este coordonat de la nivel judetean, a FOST SCOS LA LICITATIE, pe Sistemul Informatic Colaborativ pentru Mediul Performant de Desfãsurare a Achizitiilor Publice (SICAP). Dupã 30 de zile se va cunoaste numele executantului lucrãrilor si data începerii acestora. Beneficiari vor fi locuitorii cartierelor Centru, Tuguiata, Bariera Puiesti (Cotu Negru), Deal, Crâng, Complex Scolar, Munteni, Podeni si Garã, unde se vor efectua lucrãri de extindere si reabilitare a retelelor de apã, precum si lucrãri de canalizare si reabilitare a canalizãrilor existente.

O altã realizare este cã pe data de 26 mai s-a deblocat începerea lucrãrilor de construire a blocurilor ANL (120 apartamente) din zona Bariera Puiesti, odatã cu scoaterea la licitatie a lucrãrilor de construire a unui zid de sprijin. De asemenea, a fost scos la licitatie si proiectul „Asfaltare si modernizare strãzi – Cerbului, Muzelor, Brâncoveanu, Aurel Vlaicu, Stefan Neagoe, Gheorghe Emandi, Opanez, Grivitei, Ioan Codrescu”, o actiune îndelung asteptatã de locuitorii celor nouã strãzi.

„În ciuda informatiilor eronate lansate în spatiul public, primarul Dumitru Boros dã asigurãri cã Proiectul <<Extindere conductã gaze naturale presiune redusã pe strãzile Henri Coandã, Anghel Saligny, Arhimede, Ciprian Porumbescu, Dosoftei, C. I. Parhon, Aleea Crângului si aleile de legãturã 9, 10, 11, 12 si 13 din localitatea Bârlad, jud. Vaslui>>, va continua fãrã niciun impediment, pânã la finalizarea acestuia. În fine, de câteva zile, locuitorii strãzii Grahilor au acces la apã potabilã, dupã ce putul forat amenajat recent în zonã a fost deschis si functioneazã la parametri normali.”, a transmis Biroul de Presã si Relatii Publice al Primãriei Municipiului Bârlad.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.