spot_imgspot_img
21 C
Vaslui
25-apr.-2024

Iatã cât poti câstiga ca rezervist voluntar în Armata României

- Advertisement -

SUME FRUMUSELE… Vasluienii care doresc sã îndeplineascã serviciul militar în calitate de rezervist voluntar în Armata României mai au la dispozitie câteva zile pentru cã înscrierile se încheie pe 23 august. Beneficiile financiare nu sunt deloc de neglijat, având în vedere cã un voluntar va primi soldã întreagã pe parcursul programului de instruire.

Pentru anul 2019 sunt disponibile peste 1.300 de locuri de rezervisti voluntari (ofiteri, maistri militari, subofiteri, gradati si soldati), în unitãti militare din 20 de judete: Arad, Bacãu, Bihor, Bistrita-Nãsãud, Brasov, Brãila, Buzãu, Cãlãrasi, Cluj, Constanta, Covasna, Dâmbovita, Dolj, Galati, Iasi, Ilfov, Prahova, Tulcea, Vaslui, Vrancea si din municipiul Bucuresti. Pentru înscriere, cei interesati se pot prezenta atât la sediul centrului militar zonal/judetean sau de sector pe a cãrui razã de responsabilitate îsi au domiciliul, cât si la oricare alt centru militar zonal/judetean sau de sector, în situatia în care locul de muncã sau resedinta temporarã diferã de localitatea de domiciliu.

540 de lei pentru un soldat, sã stea acasã

Cei care aplicã pentru un post de rezervist voluntar vor beneficia de o remuneratie care nu este de neglijat si vor primi în cont 30 la sutã din solda unui militar aflat în serviciul permanent. Dacã avem în vedere cã în cazul unui soldat profesionist salariu lunar este de 1.857 de lei, rezervistul voluntar va avea de încasat dupã perioada de instructie, când stã acasã, aproximativ 540 de lei. Pe acelasi principiu, un subofiter rezervist voluntar va încasa 720 de lei, iar un locotenent-colonel din categoria rezervist voluntar va avea un venit de aproape 1.200 de  lei. În plus, cât timp este în programul de instruire, voluntarul primeste soldã întreagã, la fel ca un militar profesionist, adicã 1.857 de lei în cazul unui soldat, 2.400 de lei pentru un subofiter si 4.000 de lei pentru un ofiter superior.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.