spot_img
spot_imgspot_img
18.3 C
Vaslui
17-mai-2024

Stadiul Proiectului „Varianta de ocolire a Bârladului”

- Advertisement -

VESTI BUNE… Odatã finalizatã etapa de proiectare a obiectivului de investitii „Varianta de Ocolire a Municipiului Bârlad” au demarat si primele actiuni privind executia lucrãrii. Bârlãdenii îsi vãd împlinit un mare vis, acela de a avea o Sosea de Centurã care sã scoatã traficul greu de pe strãzile din oras! „Chinul facerii” acestei sosele dureazã de peste 25 de ani! Se lucreazã intens acum la organizarea santierului!

În aceste zile, la nivelul municipiului Bârlad, urmare a unei solicitãri venitã din partea constructorului, s-au început demersurile pentru identificarea a cel putin douã depozite de pãmânt pentru realizarea umpluturilor necesare traseului viitoarei sosele ocolitoare. În plus, din zonele indicate deja de specialistii Primãriei Municipiului Bârlad s-au prelevat si probele necesare, astfel încât sã se poatã stabili dacã depozitele pot intra în exploatare sau nu. „Acum, proiectul se aflã în etapa organizãrii de santier, din care face parte si identificarea depozitelor pentru umpluturi. Am avut în vedere în principal zona de nord si sud a orasului, întrucât vorbim de cantitãti mari de pãmânt care vor trebui transportate cu foarte multe camioane si nu dorim ca acestea sã afecteze infrastructura si asa foarte subredã a orasului. În plus, am fost informati cã s-a aprobat declansarea procedurilor de expropriere pentru proprietãtile de pe coridorul variantei de ocolire, lucru care nu poate decât sã ne bucure, întrucât înseamnã cã lucrãrile pot începe în orice moment. Este, cu sigurantã, cel mai asteptat obiectiv de invesitii al Bârladului, pe care fiecare dintre noi îl asteptãm de foarte multã vreme.”, a declarat primarul Dumitru Boros.

Reamintim cã termenul de executie a lucrãrii este de 22 luni, de la momentul începerii si are un termen de garantie de 5 ani. Potrivit Contractului „Proiectare si Executie Varianta de Ocolire a Municipiului Bârlad”, ASOCIEREA S.C. TEHNIC ASIST S.R.L. – S.C. TASS INFRA LOGISTIC S.R.L. a cîstigat licitatia pentru constructia obiectivului cu pretul de 132.050.652,68 lei, fãrã TVA.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.