spot_img
spot_imgspot_img
9.7 C
Vaslui
17-mai-2024

Politistii locali bârlãdeni în actiune: au salvat oameni, au înapoiat portofele, au prins hoti!

- Advertisement -

ACTIUNE… Politistii locali bârlãdeni au avut actiuni si interventii salvatoare în intervalul 27 – 30 august, când au desfãsurat activitãti de patrulare si supraveghere a traficului din Bârlad, precum si a persoanelor venite la bâlci. Au ajutat la salvarea unui cetãtean, care de beat ce era cãzuse în râul Bârlad, au suprins în flagrant un hot, care a furat din buzunarul unui alt cetãtean cãzut inconstient la pãmânt un telefon, au înapoiat un portofel cu acte si multi bani unei persoane din Perieni, pe care îl pierduse în bâlci. Politistii locali au fost felicitati de primarul Bârladului, Dumitru Boros, pentru modul cum au actionat în perioada criticã, de mare aglomeratie, din zilele de 27-30 august.

În ziua de 29 august, personalul Politiei Locale Bârlad, în cooperare cu structurile Ministerului Afacerilor Interne, a desfãsurat activitãti de defluire a traficului rutier, a luat mãsuri de limitare a accesului autovehiculelor în zona în care a fost amenajat bâlciul anual, a supravegheat zona de nord destinatã stationãrii vehiculelor cu tractiune animalã ce apartin cetãtenilor din comunele limitrofe.

Betiv salvat de la înec!

În ziua de 29 august, la ora 15:30, Mihaela Aramã, agent al Politiei Locale, în cadrul Biroului de ordine publicã, aflatã în timpul serviciului la Incubatorul si Centrul de Afaceri „Tutova” Bârlad, a auzit strigãtele unor copii aflati pe drumul cãtre digul de protectie a Râului Bârlad. Când a ajuns în apropierea acestora, agentul a constatat cã dinspre comuna Zorleni veneau la bâlci, cu o platformã trasã de un cal, un bãrbat, o femeie si cîtiva copii. În dreptul unui podet, care permite trecerea peste un canal cu apã si multã vegetatie, acestia au observat un bãrbat cãzut în apã. Realizând cã este în pericol, au sãrit în ajutorul lui. Tatãl copiilor s-a folosit de hãturile calului pentru a-l scoate din apã, ajutat de membrii familiei sale, care totodatã strigau dupã ajutoare. „În cele din urmã a fost scos din apã M.G., de 32 ani, din comuna Banca. Nu a fost coerent si nu a oferit lãmuriri cu privire la împrejurãrile în care a ajuns în canal. Agenta Politiei Locale Bârlad a solicitat prin. 112 interventia unui echipaj medical, care în scurt timp a preluat victima în vederea acordãrii de îngrijiri” a precizat col. (r) Vasile Chelaru, comandantul Politiei Locale Bârlad. Cetãteanul salvat a fost transportat la spitalul din Bârlad. „A fost diagnosticat cu comemorativa de suspendare a stãrii de constientã; sevraj etanolic. A fost evaluat la Computerul Tomograf cu excluderea leziunilor intracerebrale, psihiatric si neurologic. A fost echilibrat în CPU si ulterior a plecat la domiciliu cu recomandãri, însotit de mama sa”, a precizat medicul Angelica Gramaticu, purtãtorul de cuvânt al spitalului bârlãdean. În traducere liberã, cetãteanul de 32 de ani era beat turtã, a fost gãsit aproape sã se înece în râul Bârlad, salvat, dus la spital, investigat, tratat si a fost chematã mama sa, care l-a luat de urechi si l-a dus acasã! Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boros si conducerea Politiei Locale adreseazã prin intermediul nostru multumiri lui Balan Ion, de 41 de ani, din Zorleni, precum si persoanelor care-l însoteau, pentru curajul de care au dat dovadã si ajutorul oferit unui om care, fãrã interventia lor, era în pericol de a-si pierde viata.

Prins în flagrant delict cã a furat un telefon de la un bãrbat… cãzut!

În ziua de 27 august, doi agenti din cadrul Politiei Locale Bârlad – Biroul Ordine Publicã si Pazã a Bunurilor, care se aflau în misiune de patrulare mobilã în apropierea Cimitirului „Eternitatea”, au observat o persoanã de sex masculin întinsã pe spatiul verde, pe trotuar. Deodatã, un tânãr s-a apropiat si s-a aplecat asupra celui culcat pe sol, dupã care s-a îndepãrtat în grabã. Politistii locali au procedat la prinderea acestuia, iar în urma verificãrilor efectuate, a fost identificat si condus la sediul Politiei Locale. Fiind efectuat controlul corporal, au fost descoperite douã telefoane mobile. „Cu privire la unul dintre acestea I.I., de 23 de ani, din municipiul Bârlad, a recunoscut cã l-a furat din buzunarul bãrbatului culcat pe iarbã. A fost dus la sediul Politiei Bârlad si predat cu tot cu telefonul sustras”, a precizat col. (r) Vasile Chelaru.

Portofel pierdut în bâlci si înapoiat proprietarei!

În ziua de 29 august, pe timpul îndeplinirii atributiilor de mentinere a ordinii si linistii publice si defluire a traficului rutier, în perimetrul în care a fost amenajat bâlciul anual, politistii locali au gãsit un portofel din material textil, în care se aflau mai multe bancnote, înscrisuri si documente ale posesorului. S-a stabilit cã persoana cãreia apartine portofelul provine dintr-o comunã din apropierea municipiului Bârlad. Aceasta va fi invitatã la Politia Localã Bârlad pentru a-i fi restituite bunurile.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.