spot_imgspot_img
23.1 C
Vaslui
16-apr.-2024

Politistii si jandarmii vasluieni, la „Scoala Altfel”

- Advertisement -

INSTRUITI… Politistii din cadrul Compartimentului de Analizã si Prevenire a Criminalitãtii Vaslui, împreunã cu jandarmii din cadrul Inspectoralului de Jandarmi Judetean Vaslui au fost prezenti, sãptãmâna trecutã, în mai multe scoli din judet, în cadrul programului „Scoala altfel”. Oamenii legii au fost primiti de elevi si cadrele didactice cu entuziasm si multe întrebãri din toate domeniile, la care au primit rãspunsuri cu cazuri concrete atât din experiența celor prezenti cât și a colegilor. Tematicile abordate au fost foarte diverse, însã accentul s-a pus pe prevenirea delincventei juvenile, a combaterii traficului si consumului de droguri, precum si a sigurantei în mediul online.

Una dintre opriri a fost la Licelul Tehnologic „Ion Mincu” Vaslui, unde 82 de elevi si patru cadre didactice au fost instruite de cãtre politisti si jandarmi pe tema combaterii delicventei juvenile. Alti 84 de elevi au fost instruiti de cãtre oameniii legii si reprezentantii Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Vaslui, pe tema combaterii traficului si consumului ilicit de droguri. Totodatã, în comuna Deleni, politistii au desfãsurat activitãti de informare, prin care s-a urmãrit prevenirea furturilor din locuinte si anexe gospodãresti. Persoanele cu risc de victimizare au primit informatii legate de mãsurile de protectie pe care fiecare trebuie sã le cunoascã si sã le adopte atât pentru propria sigurantã, cât si pentru cea a familiei si a comunitãtii în care trãieste.

Comportamentul deviant si siguranta pe internet, subiecte abordate la Cãminul Cultural Costesti

Tot sãpãtmâna trecutã, politistii si jandarmii vasluieni s-au deplasat si la Cãminul Cultural Costesti, unde s-au întâlnit cu elevii Scolii Gimnaziale nr. 1 Costesti. Acolo, 127 de elevi, împreunã cu nouã cadre didactice, au primit recomandãri despre prevenirea violentei în scoli, comportamente antisociale generatoare ale delincventei juvenile, consecintele comportamentului deviant, precum si despre siguranta pe internet. Totodatã s-a discutat si despre ceea ce implicã o infractiune, despre rãspunderea penalã, tipurile de pedepse aplicabile minorilor si despre starea de recidivã. „Politistii continuã activitãtile de prevenire a delincventei juvenile si a victimizãrii minorilor în mai multe unitãti scolare din judetul Vaslui. Pe parcursul activitãtilor s-au difuzat diverse spoturi audio-vizuale si prezentãri în PowerPoint fiind, de asemenea, distribuite si mai multe pliante cu mesaje informativ-preventive, adaptate vârstei si nivelului de întelegere”, au precizat reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.