|

Alertă de gradul 0! Peste 30.000 de produse, contaminate cu arsenic au fost retrase de pe piață! Grijă mare dacă le aveți în casă

Johnson & Johnson a început o rechemare voluntară a peste 30.000 de flacoane de pudră de talc din cauza posibilei contaminări cu arsenic și dintr-un exces de precauție. În plus anumite teste de laborator au arătat că 95% din alimentele pentru bebeluşi conțin urme de metale grele. Studiul realizat de organizaţia Healthy Babies Bright Futures a arătat că unul din patru din 168 de alimente pentru bebeluşi testate în laborator, de la piureuri de fructe la biscuţi pentru dinţi, conţineau toate cele patru metale grele, care sunt arsenic, plumb, cadmiu şi mercur. Cercetătorii au testat atât branduri de nişă cât şi branduri disponibile pe scară largă, cum este Gerber, potrivit căruia raportul ”ar putea să provoace fără motiv îngrijorare în legătură cu siguranţa copiilor”. Cercetări anterioare au asociat cele patru metale cu daune aduse creierului, între alte consecinţe pentru sănătate, potrivit Healthy Babies Bright Futures. Organizaţia este o alianţă de oameni de ştiinţă şi de organizaţii non-profit din domeniul sănătăţii care se concentrează pe eliminarea expunerii copiilor la chimicale care le pot afecta dezvoltarea.

Şi alte studii au descoperit metale grele în alimentele pentru bebeluşi, cum este unul din 2017, care a identificat prezenţa plumbului în 20% din circa 2.000 de mostre de alimente pentru bebeluşi.

Germber şi Beech-Nut susțin că produsele lor sunt sigure.

Un purtător de cuvânt al Nestle, compania mamă a Gerber, a declarat că urme de elemente precum arsenicul şi plumbul apar în mod natural.

Din acest motiv, purtătorul de cuvânt a spus că mulţi experţi în siguranţa alimentelor şi agricultură sugerează că nu este fezabil să ajungi la un nivel zero al acestor elemente, chiar în alimentele pregătite acasă, din ingrediente organice. …https://www.capital.ro/alerta-de-gradul-0-peste-30-000-de-produse-contaminate-cu-arsenic-au-fost-retrase-de-pe-piata-grija-mare-daca-le-aveti-in-casa.html