spot_imgspot_img
23.8 C
Vaslui
06-mai-2024

Atentie, vasluieni! Riscati sã fiti amendati dacã nu vã vaccinati copilul

- Advertisement -

SOLUTIE Dupã propunerea de impozitare a celor care lucreazã în strãinãtate, Guvernul Ponta a venit marti cu o altã idee, cel putin la fel de nãstrusnicã. Alarmat cã rata vaccinãrii copiilor a scãzut în ultimul timp, Ministrul Sãnãtãtii a declarat cã “se pregãteste un proiect de lege a vaccinãrii”, care sã stopeze aceastã scãdere. Pentru asta sunt luate în calcul douã variante: pãrintii care refuzã sã-si vaccineze copilul ori nu vor mai primi niciun sprijin de la stat (nici alocatii de crestere, nici alocatii scolare) ori vor fi amendati.

Curentul anti-vaccinare a devenit în ultimele luni o problemã mondialã, cu care din ce în ce mai multe tãri se confruntã. În Australia, de exemplu, premierul Tony Abbott a anuntat zilele trecute cã pãrintii care refuzã sã-si vaccineze copiii riscã sã piardã ajutoare de la stat în valoare de pânã la 11.000 de dolari pe an. În Franta, nu se stã la discutie. Vaccinarea copiilor este obligatorie de câtiva ani, iar cine refuzã este amendat cu 6000 de euro. Campania anti-vaccinare a lovit si România în ultimii ani, fapt sesizat si de reprezentantii Ministerului Sãnãtãtii. De exemplu, în anul 2013, rata medie de vaccinare pentru ROR ( rujeolã-oreion-rubeolã) a fost de 91,4 % la nivelul întregii tãri. În 2014, procentul a scãzut la 89,4 %. “Nu cred în ele pentru cã toate vaccinurile au în compozitia lor mercur si aluminiu, o combinatie fatalã, care de cele mai multe ori dã probleme de sãnãtate copiilor, iar în cazurile mai grave autism. Mã tin departe de ele”, spunea acum câteva luni Olivia Steer, una dintre cele mai cunoscute voci ale campaniei anti-vaccinare.

Ministrul Sãnãtãtii: “Se lucreazã la un proiect de lege a vaccinãrii”

Alarmat cã numai în Bucuresti rata vaccinãrii a scãzut cu 20% în 2014 fatã de 2013, ministrul Sãnãtãtii a declarat marti cã deja “se lucreazã la un proiect de lege a vaccinãrii. “Avem un draft al legii vaccinãrii, lucrãm la acest document, care va reglementa situatia imunizãrilor în România. Am luat aceastã decizie întrucât existã o campanie foarte agresivã antivaccinare, a scãzut mult numãrul doritorilor si a crescut opozitia pãrintilor. În acest context, existã riscul reaparitiei unor boli foarte grave, mortale chiar, dupã cum a sesizat si Organizatia Mondialã a Sãnãtãtii. Sã nu uitãm cã poliomielita, o boalã eradicatã prin vaccinare, reapare prin refuzul vaccinãrii”, a declarat Nicolae Bãnicioiu. Rãmâne de urmãrit doar pentru ce metodã de sanctionare a pãrintilor va opta ministrul: metoda francezilor sau metoda australienilor.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.