|

Clanurile de rromi s-au rãzboit cu sãbii, bâte si arme! | FOTO | VIDEO EXCLUSIV

SCANDAL MONSTRU ÎN BÂRLAD

SÃLBATICI…Caz socant la Bârlad unde ziua în amiaza mare s-a iscat o bãtaie între douã clanuri de rromi din Murgeni si Zorleni! Zona Stadion din Bârlad a devenit locul unde aproximativ 10 rromi din Murgeni, înarmati cu bâte, rãngi, sãbii si cutite au ales sã se rãfuiascã cu patru indivizi, tot rromi, din satul Simila, comuna Zorleni, care erau în Bârlad la cumpãrãturi. Când clanurile s-au întâlnit, a început hãrmãlaia, au aruncat unii în altii cu rãngi, cutite si bâte, fãrã sã tinã cont cã erau bârlãdeni care se aflau pe trotuare. Nimeni nu a fost rãnit, însã unul dintre cei atacati a scos din masinã o armã cu care a tras în aer douã gloante. În prezent politistii bârlãdeni efectueazã cercetãri pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor, precum si pentru uz fãrã drept de armã, fiind suspectate douã persoane.

Pe strada Republicii, la intersectia cu strada care duce spre Scoala „Episcop Iacov Antonovici”, ieri, în jurul orelor 12.20, mai multi bãrbati de etnie rromã, înarmati cu sãbii, cutite, rãngi si bâte, au declansat un scandal care viza mai multe persoane aflate într-o masinã cu numere rosii de GL, masinã aflatã într-o parcare lângã un magazin din zona Scolii Gimnaziale „Episcop Iacov Antonovici”. Din ea au iesit patru bãrbati, tot de etnie rromã, care au vãzut cã mai multi etnici rromi se îndreaptã spre ei amenintãtori, au intrat repede înapoi în masinã si unul a scos un pistol, cu care a tras douã gloante în aer. Gruparea de rromi de la Murgeni s-a oprit, iar cei cu masina au plecat rapid de la locul faptei, spre Grãdina Publicã. Rromii de la Murgeni au început sã arunce dupã ei cu rãngile. Din fericire, desi erau oameni în zonã, nimeni nu a fost rãnit.

Jurnalistii de la Vremea Nouã, care erau în zona Stadion, au suprins în direct cum cei peste zece bãrbati de etnie rromã fãceau scandal, mergând pe trotuar spre zona Centru, tipând si amenintând. De fatã când s-a tras cu pistolul a fost si un profesor, director de scoalã, care împreunã cu jurnalistii nostri a sunat la 112, solicitând interventia fortelor de ordine, care au venit în câteva minute. Numai cã în zonã nu mai era picior de rrom! Plecaserã toti, spre centrul orasului. Politistii bârlãdeni au periat perimetrul unde a avut loc doar o ceartã mai aprigã, pentru cã practic grupãrile de rromi nu au avut niciun contact fizic, doar au tipat unii la atii si au agitat sãbiile, cutitele si … un pistol. S-au cãutat probe, iar o femeie si un bãrbat ambii de etnie rromã, au fost ridicati de politisti, fiind identificati ca fãcând parte din grupãrile de rromi care au provocat spaimã în zona Stadion din Bârlad. „În acest moment, la Politia Bârlad se aflã mai multe persoane care sunt audiate în acest caz. Douã dintre ele sunt suspecte de comiterea infractiunilor de nerespectare a regimului armelor si munitiilor, precum si uz fãrã drept de armã, fiind deschis un dosar penal pentru aceste infractiuni. Dacã pe parcursul cercetãrilor se vor pune în evidentã si alte infractiuni, vor fi extinse cercetãrile si fatã de acestea”, a precizat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Surse din anchetã ne-au precizat cã miza scandalului ar fi o datorie mai veche a celor din Zorleni cãtre cãmãtarii rromi din Murgeni, care îsi cãutau banii prin Bârlad, având la ei instrumente de convingere a datornicilor pentru returnarea lor: bâte, sãbii si cutite! Deocamdatã nu ni s-au comunicat mãsurile dispuse în acest caz.