|

Concurs de afise pentru vasluieni: “Convinge-i sã voteze”

INVITATIE… Aviz vasluienilor talentati la graficã, colaj, desen sau altã tehnicã de lucru. Centrul Europe Direct Vaslui, alãturi de câtiva parteneri locali, a anuntat un nou concurs de afise menit sã promoveze alegerile europarlamentare din luna mai. Cele mai bune afise vor fi premiate cu obiecte în valoare totalã de 3.000 lei. Unul dintre acestea va fi ales de cãtre un juriu desemnat de organizatori, iar celãlalt va fi ales de public, fiind declarat câstigãtor cel care va avea cele mai multe like-uri.

Nu existã limitã de vârstã, astfel cã orice vasluian talentat îsi poate înscrie lucrãrile în aceastã competitie. Termenul limitã este 6 mai, pentru cã “în perioada 23-26 mai 2019, toti cetãtenii adulti din statele membre ale UE vor avea ocazia sã îsi aleagã reprezentantii în Parlamentul European. Alegerile europene din mai 2019 vor avea un impact direct asupra vietii fiecãruia dintre noi. Ele vor decide cum va actiona Europa în urmãtorii ani pentru a rãspunde preocupãrilor noastre legate de locurile de muncã, de afaceri, securitate, migratie si schimbãrile climatice. Deoarece Europa este a noastrã, a tuturor, ar trebui sã luãm aceste decizii împreunã. Asa cã nu este important sã votezi doar tu, ci si familia, prietenii, vecinii si colegii tãi. În acest context, Europe Direct Vaslui si Consiliul Judetean Vaslui, în parteneriat cu Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Vaslui si Muzeul Judetean “Stefan cel Mare” Vaslui, te invitã sã-ti convingi prietenii, vecinii si colegii sã meargã la vot pe data de 26 mai 2019, în cel mai creativ si original mod! Realizeazã un afis (maxim 3) prin care sã promovezi alegerile europene si noi te vom premia, cu premii surprizã, de Ziua Europei!”, anuntã organizatorii.

Festivitatea de premiere va avea loc pe data de 9 mai 2019, de Ziua Europei

Potrivit regulamentului, mesajele transmise prin intermediul afiselor participante trebuie sã îndemne, sã convingã prietenii, colegii, familia, etc, sã meargã la vot pe 26 mai 2019, într-un mod cât mai creativ si cu impact cât mai mare. Tehnica folositã rãmâne la alegerea participantilor; sunt acceptate atât creatii în creion, tus, penitã, pastel, cãrbune, acuarelã, tempera, ulei, colaj, tehnici mixte, etc, precum si lucrãri procesate pe calculator, prin intermediul pogramelor de editare a imaginii. Se vor acorda maxim 2 premii pentru 2 persoane diferite, în obiecte, în valoare totalã de maxim 3.000 lei. Nu se acordã premii în bani. Festivitatea de premiere va avea loc pe data de 9 mai 2019, de Ziua Europei, în cadrul unei expozitii ce va cuprinde toate lucrãrile înscrise în concurs, ce va avea loc la Muzeul Judetean „Stefan cel Mare” Vaslui. La eveniment vor fi invitati toti concurentii.