spot_img
23.4 C
Vaslui
25-iun.-2024
spot_img

La Vaslui, alegerile locale s-au terminat cu dosare penale și amenzi | Președintele beat la secția de votare a dat startul alegerilor «aiurite» din județul Vaslui

- Advertisement -
CA LA VASLUI… Un președinte de secție de votare a venit ieri dimineață într-o stare evidentă de ebrietate sau, cum ar spune poporul, beat mangă!

SCRUTIN… Tonul a fost dat de către un fost șef al Poliției municipiului Vaslui, comisarul Alexandru Gavrilă, care s-a prezentat în secția de votare din localitatea Satu Nou, comuna Munteni de Sus, mort de beat, cu o alcoolemie de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat. Și nu era prima dată când fostul polițist se prezenta beat în secția de votare. Se pare că sâmbătă, la preluarea buletinelor de vot, acesta a venit la fel, sub influența alcoolului. Au urmat apoi acuzații de fraudare a alegerilor cu buletine de vor gata ștampilate. Și în acest caz polițiștii au întocmit dosar penal. În mediul rural, alcoolul a fost, de asemenea, la putere. Astfel, în comuna Tăcuta, polițiștii au amendat doi bărbați, cu câte 2.200 de lei, pentru vânzare și consum de alcool în apropierea secțiilor de votare. Și la Bârlad au existat acuzați dintre cele mai grave după ce o ștampilă a dispărut din secția de votare și a fost apoi găsită în geanta unui membru a comisiei secției respective.

La Vaslui, scrutinul din 9 iunie a pornit cu stângul după ce președintele secției de votare din localitatea Satu Nou, comuna Munteni de Sus, s-a prezentat, «la muncă», într-o stare avansată de ebrietate. Mai grav a fost și faptul că președintele prins beat este fostul comisar-șef de poliție (R) Alexandru Gavril și fost șef al Poliției municipiului Vaslui. Cel care l-a depistat că este sub influența băuturilor alcoolice a fost președintele Biroului Electoral de Circumscripție. Acesta a fost și cel care a anunțat poliția mai ales că Gavril făcuse probleme și cu o zi înainte, la preluarea buletinelor de vot când, a venit băut și a făcut scandal. Cazul a fost raportat inclusiv la BEJ astfel că s-a luat decizia înlocuirii acestuia din funcția de președinte al secției de votare. Mai mult, în urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că Gavril se urcase la volan, băut fiind, pentru a ajunge la secția de votare astfel că s-a ales și cu dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului, după ce a fost stabilită o alcoolemie de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un votant acuza faptul că a primit buletinele de vor gata ștampilate

Lucrurile păreau că se liniștesc dar, iată că un alt incident avea să tulbure liniștea scrutinului electoral. De data aceasta, la secția de votare din incinta Școlii nr. 6 «Mihai Eminescu”, un votant acuza faptul că a primit buletinele de vor gata ștampilate. Acesta a povestit că, pe buletinul de vor pentru alegerea primarului era deja pusă ștampila pe candidatul PSD, iar pe cel pentru alegerea președintelui Consiliului Județean Vaslui, ștampila era pusă pe candidatul AUR. A urma un scandal de zile mari și discuții aprinse între președinta secției de votare, polițiști și alegător la finalul căruia s-a luat decizia înlocuirii președintelui secției de votare pe motiv că aceasta nu are capacitatea de a duce la bun sfârșit actul electoral. În ceea ce-l privește pe votantul care a reclamat că buletinele primite erau gata ștampilate, acesta a fost dus la sediul Poliției municipale și audiat pentru a se lămuri întreaga situație. A fost deschis, de asemenea, un dosar penal.

Probleme și în mediul rural: La Dumești, edilul dublează paza secțiilor de votare. La Tăcuta băutura curge lângă secția de votare

Au urmat apoi problemele din mediul rural. Astfel, la Dumești, primarul a decis să dubleze paza secțiilor de votare, asigurată de către structurile MAI, cu paznicii săi proprii, beneficiari ai ajutorului social. Luat la întrebări, primarul Barnea a explicat: „Păi, așa s-a procedat dintotdeauna. Sunt persoane care au de făcut orele și ele nu sunt plătite. Scrie undeva că, în Ghidul președinților secțiilor de votare, la pagina 22, că paza este asigurată de primar, prefect și forțe ale Ministerului de Interne”, a susținut primarul de la Dumești. Întrebat de Vremea Nouă dacă, totuși, paza și siguranța secțiilor de votare, asigurată de atâtea forțe specializate ale Ministerului de Interne, nu a fost suficiente în opinia sa, primarul Cirpian Ioniță Barnea a încercat și aici o justificare: „Este suficient, dar oamenii aceștia nu sunt efectiv de pază, sunt la îndemâna celor de la jandarmi. Dacă au nevoie de o sticlă cu apă, pentru curățenie în preajma secției de votare. Nu sunt paznici, nu au la dânșii un echipament, dotare. Așa s-a procedat, noi acestea le-am raportat și la Poliție săptămâna trecută deja”, a susținut primarul PSD, În schimb, la Tăcuta, două persoane au fost amendate cu câte 2.200 de lei pentru că nu au înțeles că, în apropierea secțiilor de votare, la o distanță de aproximativ 500 de metri, este interzisă comercializarea sau consumul de băuturi alcoolice.

La Bârlad, o ștampilă de vot dispărută a fost găsită în geanta unuia din membri comisiei 

MISTER… Un alt incident grav s-a petrecut într-una din secțiile electorale din incinta Școlii «Principesa Elena Bibescu», acolo unde a dispărut o ștampilă de vot. Membrii comisiei au anunțat Poliția, iar când polițiștii au demarat căutările, aceasta a fost găsită în geanta unuia din membrii comisiei. Mai mult, cei care au semnalat incidentul spun că ștampila a fost descoperită în geanta Mariei Turcu, unul dintre protejații lui Dumitru Boroș. În același timp, oamenii se întreabă de ce, în interiorul secției erau cinci ștampile, în condițiile în care existau doar trei cabine de vot. „Există trei încăperi de vot, dar dumnealor aveau cinci ștampile de vot. Nu înțeleg sensul odată ce în fiecare încăpere poate să intre o singură persoană. Normal ar fi fost: trei încăperi de votat, trei ștampile. Au venit cei de la IPJ (Inspectoratul de Poliție Județean – n.r.), vom vedea ce o să se întâmple”, a transmis un bârlădean în cadrul unui video publicat pe rețelele de socializare.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

  1. Asta e ! Ne merităm soarta..Despre tov.cms., ce să zicem.Cu timpul , scapă basma curata..Că… deh, la VS. se poate…(un picior… spală pe altu ‘…) Personajul nu trebuia pus din prima în fruntea COMISIEI ELECTORALE , e vizibilă și complicitatea BEJ- ului care a dat-o în…câcăniu…

  2. Iar ne_am făcut de râs și la acest capitol, unde se putea întâmpla să fie în stare de ebrietate președintele comisiei de votare : LA VASLUI .Sincer copiilor noștri, care au gioburi prin alte orașe din țară le este rușine să spună că sunt vasluieni, deoarece sunt etichetați după emblena județului: cei mai săraci, alcoolici, conduși de peste 30 de ani de ciuma roșie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.