|

Facturi mai mari la gaz pentru o vasluiancã, dupã ce si-a schimbat furnizorul fãrã sã stie

ACUZATII… O femeie în vârstã de 88 de ani, din municipiul Vaslui s-a pricopsit, fãrã sã vrea, cu un nou furnizor de energie electricã si gaz. Fiica acesteia reclamã faptul cã bãtrâna a fost trecutã la un alt furnizor dupã ce niste persoane strãine i-au fãcut revizia la centralã. În urma acestor schimbãri, facturile au explodat. “Când era la GazEst, mama plãtea facturi de 120-130 de lei, maxim 150. Acum ne vin facturi de 320 de lei, chiar 350 de lei. Am colege care stau în apartamente de 55 de metri pãtrati, trei persoane, si care plãtesc 200 de lei la gaz, iar mama, care locuieste singurã într-un apartament de 35 de metri pãtrati plãteste aproape dublu, desi consum nu prea face. Le-am cerut celor de la Enel Vaslui sã-mi arate contractul pe care mama l-a semnat, dar m-au pus sã sun la Bucuresti. De câteva zile sunãm ca prostii, cã nimeni nu ne rãspunde”, ne-a declarat Elena Dragu, fiica femeii pãcãlitã.

O femeie în vârstã de 88 de ani si-a schimbat furnizorul de gaz si curent electric fãrã sã stie, dupã ce douã persoane strãine i-au fãcut revizia tehnicã la centralã. Fiica acesteia spune cã în urma trecerii la noul furnizor, facturile au explodat. “Mama mea locuieste singurã într-un apartament de pe strada Smârdan. Nu stiu cum s-a întâmplat, mi-a spus doar cã cineva a venit la ea sã-i facã revizia la centralã. În urma acestei revizii, mama a devenit abonatã la gaz si la curent la Enel, fãrã voia ei, pentru cã am întrebat-o dacã a semnat ceva si mi-a spus cã nu. Nu era nimic rãu dacã schimba furnizorul de energie, dar odatã cu mutãrile astea si facturile au crescut foarte mult. Pentru luna noiembrie, cât a stat acasã, a plãtit 12 lei. În luna decembrie a fost plecatã în statiune, la recuperãri, dar factura i-a venit cu consum de 350 de lei. Au spus cã din cauzã cã au citit contorul e factura asa mare. Numai cã pe luna ianuarie a venit o nouã facturã, de 327 de lei. E strigãtor la cer. Eu stau la casã. Am 182 de metri pãtrati, parter plus etaj. În luna ianuarie am plãtit factura la gaz 660 de lei. Apartamentul mamei are 35 de metri pãtrati, cu trecere dintr-o camerã în alta, iar factura i-a venit 330 de lei. Este inadmisibil. I-am întrebat pe cei de la Enel Vaslui dacã mamei mele i se stricã reteaua electricã, cine vine sã o repare? Mi-au dat un numãr de telefon unde de câteva zile tot sun si nimeni nu rãspunde” a declarat fiica bãtrânei.

Contractul, imposibil de vãzut

Femeia le-a cerut reprezentantilor Enel Vaslui sã-i arate contractul în urmã cãruia s-a fãcut transferul de abonat, însã a fost refuzatã. “M-am dus la ei, sã vãd contractul, sã vãd semnãtura mamei. Mi-au spus sã sun la Bucuresti, cã acolo mã pot interesa de contract. Dar cum pot cei de la Bucuresti sã-mi arate prin telefon un contract care a fost semnat la Vaslui, asa cum spun ei. Mama ia pensia minim garantatã, abia se descurcã cu banii. Înainte, când era la GazEst era mai usor pentru cã facturile erau mai mici, de 120 de lei, 130 de lei, maxim 150. Niciodatã nu veneau asa mari. Mã duc si la Protectia Consumatorului sã solicit, prin intermediul lor, sã vãd si contractul la gaz si la energie electricã, pentru cã mama mi-a spus cã nu a semnat nimic. Are termostat si temperatura nu urcã, se mentine constantã. Ea nu poate sã facã baie singurã, o aduc la mine sã o spãl. Masina de spãlat e monument istoric, iar acum, de când cu postul, nici de mâncat nu prea mãnâncã. Deci ea nu prea face consum si cu toate astea îi vin niste facturi foarte mari. Am colege care stau în apartament de 55 de metri pãtrati, trei persoane, si au plãtit în jur de 200 de lei. Sã-mi dea sã vãd contractul pe care zic ei cã l-a semnat mama si nu am nimic împotrivã. Dar nu vor sã mi-l arate. Vreau sã vãd si eu semnãtura ei, pentru cã mama mi-a spus cã n-a semnat nimic”, a mai precizat fiica bãtrânei. Am solicitat si punctul de vedere al companiei Enel, însã pânã la închiderea editiei acesta nu a venit.