|

Hotul din Murgeni care a spart douã magazine, arestat! | VIDEO

MUNTE…CU TUPEU…Politistii din Murgeni au reusit sã prindã si hotul care în luna februarie a spart un magazin cu o rangã, fiind filmat din toate unghiurile de camerele de supraveghere. Este vorba despre Marin Claudiu Munte, de 20 de ani, din Murgeni, de etnie rromã, eliberat din închisoare la începutul anului. Neobisnuit cu munca, ci cu furtul si tâlhãria, Munte si-a scos tupeul la înaintare si s-a apucat de spart magazine prin Murgeni, „activitate” stopatã de politistii din localitate. Dupã ce a primit în februarie control judiciar pentru 60 de zile, Munte Marin Claudiu a dispãrut, iar pe 9 iulie politistii si trupele speciale ale Jandarmeriei l-au depistat si l-au prezentat la Judecãtoria Bârlad. Instanta a decis ca Munte Claudiu sã fie arestat preventiv pentru 30 de zile.

Instanta bârlãdeanã a emis mandat de arestare preventivã pentru Munte Marin Claudiu, de 20 de ani si asta pentru cã era cercetat într-un dosar de furt pe raza orasului Murgeni si avea instituitã asupra lui mãsura controlului judiciar. Dar, din luna februarie acesta a dispãrut din Murgeni, politistii dându-l în urmãrire. Si, pe 9 iulie, Munte Marin Claudiu a fost depistat pe raza orasului Murgeni, în urma unor perchezitii fãcute de trupele speciale al Jandarmeriei si de politistii din Murgeni. A fost prezentat în fata instantei bârlãdene, pe 10 iulie, fiind înlocuitã mãsura controlului judiciar cu arestarea preventivã pentru 30 de zile. „Instanta constatã efectuatã procedura privind audierea inculpatului Munte Marin Claudiu, cetãtean român, necãsãtorit, studii 5 clase, fãrã ocupatie, fãrã loc de muncã, în prezent încarcerat în Centrul de Retinere si Arestare Preventivã din cadrul I.P.J. Vaslui, fãrã antecedente penale, cu privire la care s-a dispus arestarea preventivã în baza mandatului de arestare preventivã. Constatã cã mãsura arestãrii preventive a inculpatului Munte Marin Claudiu, a fost pusã efectiv în executare, acesta fiind încarcerat la data de 10.07.2018″, mentioneazã instanta bârlãdeanã.

Vã reamintim cã la Murgeni, pe 12 februarie, în jurul orelor 4.03, s-au dat douã spargeri. Un hot adult, a spart un magazin cu o rangã, fiind filmat din toate unghiurile de camerele de supraveghere. Acelasi hot a încercat sã spargã si marketul Profi Loco din Murgeni dar nu a avut succes, pentru cã s-au pornit alarmele si camerele de supraveghere, hotul, cagulat bine, dând bir cu fugitii. S-a ales în acea noapte cu o pradã de 200 de lei si câteva pachete de tigãri. Spargerea la magazinul apartinând lui Viorel Racovitã, din Murgeni, a fost descoperitã luni dimineatã, de angajatele magazinului, care au anuntat politia si patronul. Din filmarea de pe camerele de supraveghere se vede cã hotul a sustras doar … bani si câteva pachete de tigãri pe care le-a îndesat în buzunare. Filmãrile de pe camerele de supraveghere au ajutat politistii sã recunoascã si infractorul, chiar dacã purta cagulã si mãnusi. Acesta a fost identificat în persoana recidivistului Marin Claudiu Munte, de 20 de ani, din Murgeni. Marin Claudiu Munte nu este strãin de comiterea de infractiuni, fiind recidivist ajuns la puscãrie de „mic”: la 15 ani! A fost arestat în aprilie 2013, pentru cã a tâlhãrit 14 persoane, împreunã cu încã un individ minor din Murgeni. A fost condamnat ca minor la 4 ani si 10 luni închisoare cu executare.