|

IMPOTENTI

Dezastru cu repetitie pentru FC Vaslui

BILANT RUSINOS S-au scurt trei meciuri de când s-a terminat vacanta pentru “galben-verzi” dar fotbalistii Vasluiului nu si-au intrat încã în ritm. Elevii lui Hizo au reusit performanta de a primi 5 cinci goluri si de a nu înscrie nici mãcar o datã. Debutul seamãnã izbitor cu cel din editia precedentã, atunci când vinovat pentru rezultate era arãtat Lopez Caro. Acum, antrenorul se dezice de echipã si se scuzã afirmând cã nu are nicio vinã, pentru cã antreneazã jucãtori adusi de altii. În contradictie cu cele declarate acum stau mãrturie primele impresii ale “Dulãului” la venirea la Vaslui, atunci când jubila afirmând cã antreneazã cel mai valoros lot din tarã.

Vasluiul si-a fãcut un obicei din a începe campionatul cu stângul. La fel ca anul trecut, “galben-verzii” au pierdut în prima rundã cu Rapid si au remizat pe teren propriu cu o nou-promovatã. Acestei serii negative se adaugã si esecul de la Arnhem, 0-2 cu Twente, dupã trei meciuri fotbalistii lui Hizo înregistrând un bilant rusinos: 5 goluri primite si niciunul marcat. Chiar dacã sâmbãtã s-au dãruit mai mult, atitudinea multor titulari rãmâne în continuare deranjantã. În fata unei echipe extrem de modeste, fotbalisti precum Gerlem, Bello, Gheorghiu sau Neagu au fãcut figuratie pe teren. Lipsitã de vlagã, toatã echipa se lasã în baza tripletei Wesley-Adailton- Sânmãrtean, mecanism ce în acest debut de sezon nu prea mai functioneazã la parametrii din stagiunea precedentã. Wesley este doar o umbrã, Adailton pare obosit si scos din formã, iar Sânmãrtean degeaba carã balonul de unul singur dacã nu este sustinut. În tot acest timp, Viorel Hizo cautã scuze pentru rezultatele proaste si repetã constant faptul cã el nu are nicio vinã pentru situatia actualã, întrucât antreneazã jucãtori “adusi de altii”. Galeria Vasluiului a fost deranjatã de aceastã atitudine si i-a rãspuns “Dulãului” printr-un mesaj afisat în timpul partidei cu Petrolul. Ultrasii au tinut sã îi aminteascã antrenorului cã are la dispozitie aceiasi fotbalisti care anul trecut terminau pe podium. “Când am terminat pe trei, de ce nu te-ai dezis de ei?” a fost bannerul arãtat de la Peluza Nord.

Zero Bello si agentul de circulatie Gerlem

La finalul meciului, Adrian Porumboiu i-a atacat pe doi dintre cei mai slabi jucãtori de pe teren, Bello si Gerlem: “Yero Bello este de pe altã planetã. Este indolent si de o nesimtire fãrã limite. Cei care-i spun Zero Bello exagereazã pentru cã mai are mult pânã ajunge si la zero. La fel si Gerlem. Si el este de pe altã lume. Mai are mult de lucrat. Îi mai trebuia o vestã de la circulatie pentru cã dãdea tot timpul din mâini.”