|

Primii doi vasluieni sanctionati în perioada stãrii de alertã

AMENZI… Atentie vasluieni, puteti primi amenzi si în starea de alertã. Potrivit ultimelor informatii furnizate de Cancelaria Prefectului Vaslui, douã persoane din judet, care nu au respectat prevederile legii nr. 55/2020 privind unele mãsuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, au fost sanctionate contraventional cu câte 500 lei. Din fericire, în ultimele cinci zile nu a mai crescut deloc numãrul cazurilor de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2.

Potrivit raportãrii fãcute de Directia de Sãnãtate publicã, la nivel judetului mai sunt 40 de persoane izolate la domiciliu si 283 carantinate (221 în carantinã institutionalizatã, 62 de persoane carantinate la domiciliu). Numãrul vasluienilor vindecati si externati din spital a ajuns la 81. Astfel, din cele 146 de persoane confirmate cu virusul SARS-Cov-2, mai sunt 47 persoane care primesc îngrijiri medicale, 18 fiind rãpuse de coronavirus.

Politistii vasluieni au verificat modul de respectare a mãsurilor si interdictiilor impuse

Politistii continuã sã actioneze integrat, împreunã cu celelalte structuri cu atributii în domeniul ordinii si sigurantei publice, în contextul prevenirii si combaterii rãspândirii COVID – 19. “În cursul zilei de ieri, 20 mai 2020, 129 de politisti din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui si 46 de politisti locali au desfãsurat 7 misiuni specifice. S-a verificat modul de respectare a mãsurilor si interdictiilor impuse (izolare/carantinã) în cazul a 477 de persoane. De asemenea, peste 40 de societãti comerciale / PFA au fost verificate cu privire la respectarea interdictiilor pe timpul Stãrii de alertã. Au fost aplicate 2 sanctiuni contraventionale în valoare de 1.000 lei, conform prevederilor Legii 55/2020. Inspectoratul de Jandarmi Judetean Vaslui, pentru prevenirea si combaterea rãspândirii infectiilor cu COVID -19, în ultimele 24 de ore, a executat 33 de misiuni si a folosit 49 de efective”, se aratã în comunicatul de presã transmis de Cancelaria Prefectului Vaslui.