spot_img
28.9 C
Vaslui
17-iun.-2024
spot_img

“ATENTIE, VOR SÃ DISTRUGÃ JUDETUL VASLUI!”

- Advertisement -

Administratia publicã si mediul de afaceri au iesit la atac

Se înmultesc protestele celor care nu doresc regionalizarea impusã cu forta de USL, desi cei de la putere ar dori sã ascundã sub pres mizeriile pe care le fac prin reorganizarea directiilor deconcentrate si mutarea tuturor serviciilor într-o singurã capitalã regionalã. “De patru ani tot spun cã se apropie desfiintarea judetului Vaslui. Si acum, iatã, se petrece! Din pãcate, cetãtenii nu sunt întrebati nimic, nu se face o consultare realã a clasei politice si administratiei judetene. Regionalizarea nu trebuie sã însemne lichidare, sã închidem judetele, asa cum se face acum”, acuzã Ionel Constantin, presedintele Camerei de Comert, Industrie si Agriculturã (CCIA) Vaslui. Este doar una din vocile autorizate care atrag atentia asupra pericolului care stã în spatele intentiilor USL de regionalizare, al cãror promotor este unul dintre liderii pesedisti, Liviu Dragnea.

“Greu îi va fi tãranului de la Dumesti sau celui care pleacã din Murgeni sã ajungã la capitala regiunii sã-si rezolve problemele. Foarte greu îi va fi. Sprijin punctul de vedere al domnului primar Vasile Pavãl, care nu agreeazã regionalizarea, la modul în care se înfãptuieste acum”, spune Ionel Constantin. Presedintele Camerei de Comert sustine cã “avem ceva care functioneazã, de ce sã facem altceva?” si vine cu o altã întrebare: “Pentru cine facem de fapt, regionalizarea?”. Întrebãri pe care si le pun si cei aflati la conducerea primãriilor din judetul Vaslui, parlamentarii judetului sau functionarii de la Finante, care sunt dati afarã în mod abuziv de actuala putere, pentru a face locuri de muncã altor colegi de-ai lor în Iasi, unde se face o super-directie de finante. “Pe surse, as vrea sã vã spun cã nici presedintele Comisiei Europene, Juan Manuel Barroso, nu agreeazã modul în care se face regionalizarea în România. Nu cred cã premierul sau presedintele nu stiu asta. Alte tãri care au intrat în UE, dacã e sã ne referim numai la Polonia sau Ungaria, nu au fãcut acest pas si o duc bine”, mai explicã seful Camerei de Comert.

Întrebãri pe adresa USL: mãreste numãrul de asistati social, prin regionalizare?

Totusi, în tot acest tãvãlug al schimbãrilor fãrã noimã, se mai pune o întrebare: ce se va întâmpla cu sutele si miile de functionari care vor fi dati afarã de la deconcentratele din judet? “Nu stiu, vor muta deconcentratele la regiune, vor micsora numãrul de comune, nu stie nimeni ce va urma. As dori sã atrag atentia asupra faptului cã toate aceste miscãri, care vor atrage disponibilizãri si concedieri de personal, nu vor conduce la nimic bun. Economia vasluianã nu are puterea de a absorbi pe cei care vor rãmâne pe drumuri, fãrã serviciu. Trebuie sã tinã cont si cei de la Bucuresti de pozitia pe care o are presedintele Consiliului Judetean, dl. Buzatu, de primarul municipiului Vaslui, dl. Vasile Pavãl, de noi, care reprezentãm mediul de afaceri si avem imaginea completã a economiei locale. Trebuiau luate în calcul si pãrerile oamenilor”, mai spune Constantin. Cum era de asteptat, reactia mediului de afaceri vizeazã si impotenta politicienilor locali în a promova la Iasi oameni pe functii de conducere. “Niciun om din acest judet, niciun vasluian, nu este luat în calcul pentru vreo functie de conducere la directiile regionale din Iasi. Oare, nu au fãcut si ei aceleasi scoli ca aceia care sunt în Iasi? Nu s-a fãcut performantã si la Vaslui? Ba da. Cred cã ar fi timpul ca Puterea sã se concentreze mai mult pe mãsurile economice, care sã stimuleze mediul de afaceri. Trebuie ajutor din partea Guvernului în diverse domenii. În Franta, de exemplu, se obtin productii de 20-25 de mii de kilograme de grâu la hectar, iar la noi abia 7-8 mii. De ce nu ar scoate si fermierii nostri aceleasi productii?”, se întreabã presedintele Camerei de Comert.

“E trist sã spun cã judetul va dispãrea”

“Toti vin prin Vaslui si spun cã acest judet este prioritate a guvernãrii; aceste guverne apar si dispar precum ciupercile dupã ploaie. Pânã ce au ajuns la Bucuresti, politicienii uitã ce au promis la Vaslui. Poate cã a venit momentul sã sustinem actiunile de protest ale presedintelui CJ Vaslui, dl. Buzatu, care nu vrea regionalizare cu orice pret. Am 36 de ani de când sunt în acest judet si mã consider vasluian. Nu mi-a fost niciodatã rusine sã spun cã sunt vasluian, am umblat prin tãri de pe tot globul si am spus cã vin de la Vaslui, un judet cu oameni buni, primitori, oameni destoinici. E trist sã ajungem acum sã spunem cã judetul Vaslui va dispãrea” – Ionel Constantin, presedintele CCIA Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.