spot_imgspot_img
28.9 C
Vaslui
26-sept.-2023

“Cel mai de pret lucru e viata!”

- Advertisement -

PREVENIRE Metode eficiente de educatie rutierã în rândul elevilor de gimnaziu de la Scoala nr. 3 “Constantin Parfene” Vaslui! Deoarece chiar în preajma scolii sunt treceri de pietoni intens circulate pe care elevii trebuie sã stie sã le foloseascã pentru a se feri de accidente, învãtãtorii au demarat împreunã cu Politia Rutierã un proiect de învãtare a regulilor de circulatie!

Pornind de la statisticile sumbre care prezintã frecvent cifre alarmante legate de numãrul victimelor accidentelor de circulatie, cadrele didactice de la clasele „ Step by step” din cadrul Scolii nr. 3 Vaslui au decis sã realizeze un proiect educational pe teme de educatie rutierã. Prin realizarea lui s-a avut în vedere însusirea si respectarea de cãtre elevi a regulilor de circulatie, adoptarea unei conduite preventive cu scopul de a reduce numãrul de victime implicate în accidente rutiere din rândul copiilor. Proiectul are ca parteneri prescolarii Grãdinitei nr.15 si Inspectoratul judetean de Politie Vaslui. În deschiderea activitãtii: “Prietenul meu, politistul”, elevii clasei a III-a D din cadrul Scolii nr. 3 au sustinut o scenetã, pentru ca mai apoi acestia sã asiste la un documentar prezentat de Biroul Politiei Rutiere din cadrul IPJ Vaslui. Participantii la activitatea de ieri s-au arãtat extrem de încântati de tema proiectului, totodatã demonstrând cã posedã cunostinte de circulatie temeinice. “Aceastã actiune am inclus-o în campania ce se deruleazã în scoli: “Alege viata!”. Am avut prilejul ca astãzi sã fim prezenti alãturi de elevii Scolii nr. 3, unde am desfãsurat o actiune pentru viatã, pentru copii, care cu sigurantã vor retine toate regulile de circulatie pe care noi le-am prezentat”, a declarat inspectorul Anca Luca din cadrul Politiei Rutiere Vaslui.

Viata are prioritate!

Dupã vizionarea filmului de educatie rutierã, elevii au discutat cu politistii rutieri pe baza principalelor reguli de circulatie care trebuie cunoscute si respectate pentru reducerea numãrului de accidente de circulatie în care sunt implicati copii. “Actiunea de astãzi face parte dintr-un sir de activitãti în cadrul proiectului educational “Cel mai de pret lucru e viata!”. Scopul proiectului este cel de însusire si respectare de cãtre elevi a regulilor de circulatie, adoptarea unei conduite preventive în vederea diminuãrii numãrului de accidente în rândul elevilor”, a precizat institutor Duta Bucuci, coordonatorul proiectului “Cel mai de pret lucru e viata!”, care se deruleazã pe parcursul unui an.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.